Sport

2016.04.02. 19:47

Balhéztak a szurkolók, húsz percet állt a meccs!

Ajka – Az FC Ajkát megzavarta a 70 percig tartó emberelőny, a kiesés ellen harcoló NB II-es labdarúgócsapat fontos meccset bukott. A partjelzőt eltalálták a nézőtérről.

Horváth Gábor

FC Ajka-Kisvárda 0:1 (0:1)

Ajka, 300 néző. V.: Botló. FC Ajka: Gőcze – Fodor, Jagodics, Zámbó, Csehi – Horváth, Melczer, Czár – Stieber, Sowunmi, Major. Edző: Székely Tibor. Kisvárda: Rybansky – Vári, Izing, Papucsek, Csilus – Bagi, Bertucci, Erős, Cseri – Délczeg, Eszlátyi. Edző: Soós Imre.

Csere: Major helyett Pál a 46., Melczer h. Sóron a 46., Jagodics h. Kollega a 75., ill. Eszlátyi h. Lékai a 20., Erős h. Molnár a 78., Cseri h. Koszta a 87. percben

Kiállítva: Rybansky a 19. percben.

Melczer emelése jutott a léc fölé az első percben, majd nem sokkal később az ajkai játékos a 16-osnál lövés helyett átadást választott, így odalett a lehetőség. A 14. percben Bagi kapott indítást, 12 méterről fél fordulattal az oldalhálóba lőtt. A 18. percben Sowunmi csapott le egy hazafejelt labdára, megelőzte Rybanskyt, aki a 16-os vonalán buktatta, a játékvezető kiállította a vendégek kapusát. Ezt követően a vendégszurkolók viselkedése miatt 20 percig állt a játék. A piros lap ellen tiltakozó drukkerek különböző tárgyakat dobáltak a pályára, az egyik súrolta a partjelző vállát.

A 17 méterről megítélt szabadrúgással folytatódott a meccs, Melczer a felső lécet találta telibe. A 29. percben Délczeg került helyzetbe, 12 méteres lövését Gőcze lábbal bravúrral hárította. A 30. percben Melczer jobboldali szöglete után Czár fejese akadt el a védőkben, majd Sowunmi elől mentett kivetődve a csereként beálló Lékai.

A 39. percben Sowunmi remekül futott el a jobb oldalon, beadását Major fejéről húzta le a vendégek hálóőre.

A 43. percben Csehi buktatta a 16-oson belül Cserit, 11-es, Erős értékesítette a büntetőt, 44. perc: 0:1.

A félidő hátralévő részében Stieber lövése vágódott a védőkről szögletre, majd Sowunmi próbálkozása tévesztett célt.

Kettős cserével próbált javítani az Ajka játékán a szünetben Székely edző. A 48. percben Stieber 18 méterről lőtt, centikkel ment el a labda a léc fölött. A vendégek térfelén folyt a a játék. Az 54. percben a felfutó Csehi beadását Sowunmi centikkel fejelte a bal kapufa mellé. Két perccel később ismét Csehi robogott fel a bal oldalon, beadása elsuhant Sowunmi feje mellett. A 64. percben Zámbó átadását Sowunmi kapásból küldte kapura, Lékai azonban a helyén volt. Egy perccel később Papucsek fejesét kellett Gőczének hárítania.

A másik oldalon Pál jobboldali beadása után Lékainak a léc alól kellett mentenie. A 67. percben Czár 20 méterről célozta meg a bal alsót, Lékai azonban remekül vetődött. A 82. percben gyors vendégkontra után Délczeg lövése adott munkát Gőczének. A 84. percben Stieber-Kollega összjáték után utóbbi lövését védte a kapus.

A hosszabbításban Csehi közeli perdítése vágódott Lékairól az alapvonalon túlra.

Vészes gólszegénységben szenved az FC Ajka, amely 70 perc emberelőnyös játék során is képtelen volt a hálóba találni. A hazaiak hiába támadták végig a második félidőt, Sowunmi fejesén kívül igazi gólhelyzet nem is adódott előttük.

Székely Tibor: - A kiállítástól megszeppentünk, a buta 11-es megpecsételte a sorsunkat, utána pedig már semmi sem sikerült.

Soós Imre: - Nagyot küzdött a csapat, emberhátrányban is meg tudtuk nyerni ezt a meccset, gratulálok a csapatomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!