Sport

2016.09.02. 14:15

Balatoni derbi következik: A Balatonalmádi SE-Fűzfői AK rangadók mindig izgalmasak

Veszprém - A szomszédvári, balatoni derbiről a hazaiak fiatal középpályását kérdeztük. A megyei futballba idén berobbanó játékos a forduló többi találkozójáról is elmondta véleményét, megadta tippjeit.

Horváth Gábor

B.-almádi (5.)-FAK (3.)

A szomszédvári derbi ezúttal azért különösen izgalmas, mert mindkét csapat remek formának örvend. A Fűzfői AK egyenesen hibátlan, Horváth Ferenc alakulata mindhárom bajnokiját megnyerte ebben a szezonban. Mondhatnánk, hogy a Balatonalmádi SE is lehetne hibátlan, ha a második körben nem a bajnokaspiráns Perutz FC-vel találkozik. A pápaiak szoros meccsen elvitték ahárom pontot a Balaton-partjáról, a másik két találkozóját viszont könnyedén nyerte a Varga Tamás vezette BSE.

 

Hoffer Levente kiélezett, kemény, paprikás mérkőzésre számít a szomszédvári derbin. Fotó: Stiger Ádám

- Eddig egy Fűzfői AK elleni rangadón játszottam és az igencsak kiélezett volt. Most is izgalmas, szoros csatát várok - válaszolta lapunk megkeresésére Hoffer Levente, a balatonalmádiak középpályása, aki a Veszprém FC USE nevelésként idén év elején került bele a megyei felnőtt futball vérkeringésébe. A zirci származású játékos fiatal kora ellenére gyorsan a Balaton-partiak alapemberévé vált.

A 19 éves futballista idén ráadásul bekerült az NB I-es veszprémi futsalcsapat első keretébe is. - Egyszerre csináltam végig a felkészülést Almádiban és a futsalcsapatnál, kemény volt. Úgy érzem, egyre jobb formába lendülök, a múlt héten már eredményes is tudtam lenni. Bízom benne, hogy ugyanúgy, mint tavasszal (akkor Fűzfőn 2:1-re nyert Az almádi - a szerk.), ezúttal is sikerült legyőznünk vetélytársunkat. Ami pedig a szezont illeti, az első ötbe várom csapatunkat - fogalmazott Hoffer Levente, akit a többi párosításról is megkérdeztünk.

A Balatonalmádié lesz a hazai pálya előnye, a Fűzfői AK ( zöld mezben Hardy Zoltán) viszont még hibátlan ebben a szezonban.
Fotó: Stiger Ádám

Péti MTE (14.)-Ugod (12.): A pétfürdői együttes egyelőre alakulóban van, szerintem az ugodiak szoros küzdelemben elviszik a pontokat. Tippem: 0:1.

Balatonfüredi FC (4.)-FC Zirc-Dudar (11.): A zircieknél is sok változás volt a nyáron, úgy gondolom, ettől függetlenül akár meg is nehezíthetik a Füred dolgát, de 3:1-es hazai sikert tippelek.

Kristály (6.)-Öskü (7.): Véleményem szerintem nem bírnak majd egymással a felek, 1:1-es döntetlen születik.

Úrkút SK (1.)-Gyulafirátót (16.): A gyulafirátótiak nincsenek jó formában, sima 2:0-ás hazai győzelmet tippelek.

Pápai Perutz FC (2.)-Devecser (8.): A pápaiak kiemelkednek a mezőnyből, legalábbis erőnlétben mindenképpen előrébb járnak, mint a többiek. Úgy gondolom, hogy esélyeshez méltóan 3:1-re megverik a Devecsert.

Magyarpolány SE (13.)-Várpalotai BSK (9.): A várpalotaiak mindhárom pontot megszerzik, tippem: 0:2.

Csetényben mindig nehéz pályára lépni, ezt a pápaiak már saját bőrükön tudják, de a CsSE idén még nem szerzett pontot, most az újonc Tihany ellen próbál ezen javítani Fotó: Penovác Károly

Csetény (15.)-Tihany (10.): Csetényben sosem könnyű pályára lépni, ugyanakkor az újonc Tihanynak jó csapata van, 1:1-es döntetlent tippelek.

A mérkőzések szombaton 16.30-kor kezdődnek, kivétel: a Pápa 17 órakor fogadja vendégét, Polányban és Csetényben vasárnap lesz meccs.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!