Sport

2017.04.09. 12:31

Tartalékosan verték a Csurgót!

Balatonfüred, Csurgó – Csodás bravúrt hajtott végre idegenben a Balatonfüredi KSE vasárnap a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Csurgó-BKSE 18:22 (8:9)

Csurgó, 800 néző. V.: Herczeg, Südi. Csurgói KK: Balogh T. – Varjú 5, Astrashapkin 3, Faluvégi 3, Hadziomerovic 1, Oslak 3, Gazdag 2 (1). Csere: Balogh Á. (kapus), Halász 1, Hornyák, Pordán, Radjenovic, Géczi, Jerebie, Rodrigues, Mikita. Edző: Sótonyi László. Balatonfüredi KSE: Andó – Déber 1, Kemény 6, Debreczeni, Gerdán, Győri 9 (3), Varsandán. Csere: Németh 2, Petrovski 3, Szilágyi 1, Kancel, Nemes, Gábori. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 3/3.

Kizárás: Debreczeni, az 54. percben.

Győri Mátyás meg sem állt kilenc találatig a csurgóiak otthonában Fotó: Balogh Ákos

Az igencsak tartalékosan (az egyaránt sérült Zdolik Bence, Stanislav Kasparek és Yuri Semenov mellett a keret két felnőtt kapusa, Fazekas Nándor és Radivoje Ristanovic sem tudta vállalni a játékot) elutazó balatonfürediek ragadták magukhoz a kezdeményezést a rangadó elején, Kemény duplájával máris kétgólos előnyre tett szert a vendégcsapat. A Csurgó Astrashapkin főszereplésével kapaszkodott, s a 10. percben Gazdag értékesített hetesével átvette a vezetést, 4:3. Igaz, csak ideiglenesen, mert újra a BKSE percei következtek.

A 19. percben ismét kettővel (5:7) vezetett a Füred, óriási csatát vívtak a felek. A hazaiak minden erejükkel igyekeztek fordítani, de a parádésan védekező Balaton-parti alakulat szívósan tartotta előnyét és az első félidő végén egy találattal jobban állt, mint vetélytársa.

A második játékrész elején folytatódott a szünet előtt látott játék. A hazaiak üldözték a Csoknyai-csapatot, és a 36. percben sikerrel is jártak, az exfüredi Faluvégi egalizált, 11:11.

A vezetést azonban nem tudták átvenni a Somogy megyeiek, sőt nem sokkal később háromra nőtt a különbség, 46. perc: 12:15. A csurgóiak megtorpantak, a BKSE pedig kihasználta ezt, egyre magabiztosabban vezettek a vendégek, 53. perc: 14:19. Innen pedig már nem volt visszaút a házigazdának, a Füred már hattal (16:22) is vezetett, ezen kozmetikázott a véghajrában a Sótonyi-gárda.

Visszavágott vetélytársának a Magyar Kupa negyeddöntőjében elszenvedett vereségért a BKSE. A balatonfürediek igazi bravúrt hajtottak végre, hiszen sérültjeik miatt szinte egy sorral kellett végigjátszaniuk a meccset. A siker alapja a jó védekezés volt, s a fiatal Andó Arián is remek teljesítmény nyújtott a kapuban. A Balaton-partiak győzelmükkel egyetlen pontra zárkóztak a negyedik helyen álló Csurgó mögé.

Csoknyai István: - Nagyon sokat tanultunk a múltkori Magyar Kupa-vereségből, szépen olvastuk a Csurgó játékát. Jól védekeztünk, okos támadójátékot nyújtottunk. Az egész csapat nagybetűs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!