Sport

2015.10.31. 16:54

Balatonfüredi FC: Sorozatban hat vereség

Balatonfüred - Tovább tart a Balatonfüredi FC NB III-es labdarúgó együttes vesszőfutása, sorrendben hatodik mérkőzésén maradt alul aktuális ellenfelével szemben és már visszacsúszott a tabella utolsó helyére.

B. Virág Rita

Balatonfüredi FC-Tatabánya 0:1 (0:1)
Balatonfüred, 200 néző. V.: Görög Márió.
Balatonfüredi FC: Szabó M. - Bánhidi, Gólya, Gál, Böröczky - Baldauf, Rápó (Ferencz), Rosta, Wágner - Cseszneki, Tóth G. Edző: Földesi Károly.
Tatabánya: Remo - Ignacio, Martinez, Stanisic, Csemer - Giacomini, Kopunek (Bottone), Portilla, Szabó R. (Folmer) - Giordano (Farkas), Aguero. Edző: Giordano Bruno.
Gólszerző: Ignacio a 21. percben.
Kiállítva: Gál a 80. percben.

A tatabányaiak már tegnap megérkeztek Balatonfüredre, profi körülmények között készültek a vendégek a találkozóra. Ez meg is látszott az összecsapás első húsz percében: a Tatabánya három nagy ziccert dolgozott ki, állandó veszélyben volt a füredi kapu, ám az egykor az NB I-ben szereplő vendégek rendre elügyetlenkedték a helyzeteiket, vagy a füredi kapus védett jól.

A 21. percben aztán labdát vesztettek a füredi középpályások, Szabó adott hosszú keresztlabdát a jobboldalra, a balatoni védők egymásra várva hibáztak, a közéjük belépő Ignacio 13 méterről a hosszú sarokba vágta a labdát, 0:1.

A gól után a BFC ment becsülettel előre, de teljesen hatástalan támadójátéka nem hozott eredményt.

A szünet után túl sok esemény nem történt. A vendég csapat vezetése tudatában inkább a labda tartására és járatására törekedett, de a támadásaiban mindig ott volt a gólveszély.

A 80. percben Gál Szabolcsot második sárga lappal a játékvezető kiállította.

A magabiztosan futballozó, és nem túl szimpatikus vendégek a hajrában majdnem ráfizettek, mert a 90. percben Böröczky óriási helyzetben hibázott.

A játék képe alapján a vendégek győzelme megérdemelt. A balatoniak lelkesedése kevésnek bizonyult, hiszen kapura jóformán egyáltalán nem jelentettek veszélyt.

Jók: Cseszneki, Szabó M., ill. Aguero, Stanisic, Giacomini.

Földesi Károly: - Gratulálok a csapatomnak, tisztelettel helyt állt a jó erőkből álló Tatabányával szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!