Sport

2017.05.16. 11:43

Olimpiai bajnokot ünnepeltek Balatonfüreden

Balatonfüred - Nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötték a város díszpolgárát, aki olimpiai és világbajnoki címmel egyaránt büszkélkedhet.

Horváth Gábor

Horváth Zoltán Balatonfüreden született, a korábbi kardvívó kiválóságot öt évvel ezelőtt avatták a település díszpolgárává.

A város természetesen azóta sem feledkezett meg az olimpiai és világbajnoki aranyérmes kardozóról, kedden nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötték az egykori sportolót.

Horváth Zoltán Hári Lenke alpolgármesterrel és Nagy Jenő képviselővel Fotó: Pesthy Márton

A polgármesteri hivatalban tartott eseményen Hári Lenke alpolgármester méltatta Horváth Zoltán valóban fantasztikus pályafutását és eredményeit. Róma olimpiai bajnoka ajándékot vehetett át, tortát kapott, illetve a résztvevők koccintottak a tiszteletére.

Az alpolgármester emlékeztetett: Horváth Zoltánról hamarosan könyv születik, a kötet (amelyet Zatkalik András jegyez majd) a balatonfüredi díszpolgárokról szóló sorozat részeként szeptemberben jelenik meg.

Horváth Zoltán az 1960-as római olimpián a kardcsapat tagjaként állhatott a dobogó legmagasabb fokára, egyéniben pedig ezüstérmet ünnepelhetett.

Számos más kitűnő eredménye között négyszer nyert világbajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!