Sport

2017.04.26. 08:31

Diákolimpiai bajnok lett a balatonalmádi karatéka

Balatonalmádi – Szombathelyi Klaudia bajnok lett és bronzérmet szerzett, míg Szabó Natália egy-egy ezüst- és bronzéremmel gazdagodott a XIV. Shotokan Karate Diákolimpián.

Polgár Tibor

Ezzel a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület két versenyzője kiváló eredményeket ért el Magyarország legnagyobb létszámú, legrangosabb karateversenyén, mely a Magyar Karate Szakszövetség kiemelt hazai rendezvénye.

Szombathelyi Klaudia és Szabó Natália kiválóan szerepelt a XIV. Shotokan Karate Diákolimpián

A Budapesten megrendezett eseményen több mint ötven sportegyesület karatékái közel hétszáz nevezést adtak le szerte az országból – tájékoztatta a Naplót Rézmüves Miklós ötdanos karatemester, a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do SE elnöke.

Fotó: Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület

Tanítványai közül Szombathelyi Klaudia a 17 évesek kategóriájában, formagyakorlat (kata) versenyszámban aranyérmes, így diákolimpiai bajnok lett, küzdelemben (kumite) pedig bronzérmet nyert. Az ugyancsak a 17 esztendősök mezőnyében versenyző Szabó Natália kumitében ezüstérmet, katában bronzérmet szerzett.

– Mindkét versenyzőnk korábban is nagyszerűen szerepelt, folyamatosan készülnek a további hazai és nemzetközi versenyekre – jegyezte meg Rézmüves Miklós.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!