Sport

2015.08.03. 14:46

Balaton Kupa: Megizzadtak a lányok, de nagy csatában legyűrték ellenfelüket

Balatonfüred – Nagy melegben lépett pályára a magyar női labdarúgó-válogatott a III. Balaton Kupa felkészülési torna bronzmérkőzésén. Az ellenfél a harcias Fehéroroszország volt.

Horváth Gábor

A harmadik alkalommal megrendezett Balaton Kupa első napja komoly izgalmakat hozott, s talán ennek is volt köszönhető, hogy hétfőn a hőség ellenére sokan kilátogattak a balatonfüredi sporttelepre.

Az első helyosztón két csalódott csapat lépett pályára a bronzéremért. A magyar és a fehérorosz válogatott is büntetőkkel maradt alul a szombati elődöntőkben, a mieink a szlovákok, ellenfelünk a lengyelek ellen. A csalódottság mellett persze elszántak is voltak a felek, ez mindjárt a találkozó elején kiderült. A mintegy kétszáz néző először hazai helyzetnél izgulhatott, de a folytatásban a nagyon akaró magyar együttes nem tudott igazán játékba lendülni. A fehéroroszok összeszedetten, masszívan, ráadásul egyre veszélyesebben fociztak.

A félidő végén aztán mégis mi kerültünk előnybe, igaz, ehhez vetélytársunk óriási védelmi hibája is kellett. A 41. percben felszabadítani igyekvő beloruszok az agresszívan letámadó Zeller Dórába rúgták a labdát, amely védhetetlenül pörgött a bal alsóba, 0:1.

A második játékrész hazai helyzettel kezdődött, azonban a szívós vendégek sem adták fel. Egyre többször vezettek ígéretes akciót, s az egyik végén a kapufát is eltalálták.

A 64. percben egy gyors bal oldali támadást követően a Krisztin Sára ellen elkövetett szabálytalanságért 11-est kapott a magyar válogatott. A büntetőt Rácz Zsófia magabiztosan értékesítette, a kapu bal oldalába helyezve a játékszert, 0:2.

A fehérorosz játékosok nehezen viselték a befújt büntetőt és második bekapott gólt, a játékvezetőnek nyugtatnia kellett néhány hevesebb vérmérsékletű hölgyet. Kis közjáték után folytatódott a meccs, nagy hazai helyzettel. A folytatásban is Markó Edina szövetségi kapitány lányai voltak a veszélyesebbek, de több találat már nem született. Csapatunk bronzérmes lett, éppúgy, mint a tavalyi kupán.

Az utolsó 10 percre pályára lépett Pádár Anita is, a 125 válogatottsággal búcsúzó csatárt még az elődöntő előtt köszöntötték külön, de most is nagy tapsot kapott.

Eredmény: Fehéroroszország–Magyarország 0:2 (0:1)
Magyaro.: Szőcs – Mosdóczi, Szeitl, Szabó, Tóth (Nagypál, 69.), Csiszár (Rácz, a szünetben), Fenyvesi (Hummel-Smuczer, 62.), Magyarics (Kirsztin, 62.), Szuh, Zeller (Pádár, 83.), Zágor (Nagy, a szünetben). Szövetségi kapitány: Markó Edina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!