Sport

2016.12.09. 19:06

Az utolsó negyed rontott az összképen

A mérkőzés előtt még óvatosan nyilatkoztak a veszprémiek a vendégekkel kapcsolatban, abban biztosak voltak, hogy ha fegyelmezetten játszanak, és jól védekeznek, akkor nem lehet nagy gond.

Piltman-Horváth Barbara

HOYA – SMAFC-NYME 95:70 (30:11, 26:15, 26:13, 13:31)

Veszprém, 250 néző. Vezette: Esztergályos, Sabáli, Dr. Magyari

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém: Novák 2 , Pavlovic 13 , Helmeczi  12/6, Körtélyesi  11/3, Hegedűs 7/3. Csere: Simon 16, Szücs, Kámán 13/3, Jilling 9/3, Kálló 6, Sios 6, Májer. Vezetőedző: Mérész Csaba.

SMAFC-NYME: Nagy 4, Werner 6, Rátvay  T.13, Berneczei 3, Papp 2. Csere: Forrai 21/15, Rátvay B. 9, Németh 2, Karácsonyi 3/3, Füzi 3, Horváth 4. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

A mérkőzés előtt még óvatosan nyilatkoztak a veszprémiek a vendégekkel kapcsolatban, abban biztosak voltak, hogy ha fegyelmezetten játszanak, és jól védekeznek, akkor nem lehet nagy gond.

Ennek megfelelően Helmeczi András mindjárt egy triplával kezdett, a védekezésre nem lehetett panasz, egyedül a támadások voltak pontatlanok a meccs elején. A negyed közepén időt is kért a vendég kispad, 9:0-s hazai vezetésnél, végül az ötödik perc végén ők is egy hárompontossal mutatkoztak be Forrai Dániel révén. Ekkor cserélte be Mérész Csaba Kámán Tamást, aki még a Bonyhád elleni hazai rangadón szenvedett kisebb sérülést, azóta ez volt az első mérkőzése. Helmecziék könnyedén játszották saját játékukat, a soproni fiatalok nem tanúsítottak nagy ellenállást, fél perccel a negyed lefújása előtt lépték csak át a tízpontos határt.

A folytatásban aztán kezdett felébredni Csipkerózsika álmából a soproni csapat, az első percben időt is kért Mérész Csaba, addig négy pontot kaptak a vendégektől. A fiatalok a rengeteg technikai hiba ellenére lelkesen játszottak, de Körtélyesi Gergely egy triplával hamar elvette a kedvüket, ekkor már 45:25-re vezettek a veszprémiek. Sőt, Kámán Tamás úgy szerzett öt pontot, hogy az idő is alig ment. Az ellenfél 22-se, Papp Barna csapott oda a hazai 10-nek, amit nagy fújolással, és „Tiszteld a bácsit!" bekiáltással díjazott a közönség. A tapasztalt játékos azért szóvá tette a dolgot, de aztán profin és higgadtan belőtte a megítélt két büntetőt, majd még egy triplával is megajándékozta az ellenfelet. A nagyszünetre harmincpontos előnnyel mehetett a HOYA, 56:26-ról várták a folytatást.

A harmadik játékrészben folytatta a Veszprém a gálázást, a vendégek pedig igyekeztek mindent megtenni, hogy megállítsák őket, akár még sportszerűtlen mozdulatok árán is, de így is 82:39-re húzott el a Helmeczi és Pavlovic tolta veszprémi szekér. A mérkőzés már rég zsebben volt, a száz pontos álomhatárra várt már mindenki.

Az utolsó játékrészben aztán mintha elfelejtettek volna mindent a hazaiak, Helmeczi, Pavlovic és Kámán hiába nyújtott már a kispad mellett, a második percben be kellett állniuk, annyira jöttek fel a vendégek. A hazaiaknak semmi sem sikerült jóformán, és míg a HOYA 13 pontot szerzett, addig a megtáltosodott vendégek 31-et dobtak. A végeredmény 95:70 lett, de jobb szájízzel is állhatott volna fel a közönség.

Mérész Csaba: Egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk, az első három negyedben végig azt játszottuk, amit kértem a fiúktól. Az utolsó negyed önmagáért beszél, kiengedtek és nem koncentráltak egyáltalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!