Sport

2017.08.07. 15:45

Az Úrkút SK, a Tihanyi FC és az Ajka Kristály is erősödött

MEGYEI KÖRKÉP - A tavalyi élcsapatok tovább erősödtek, az aranyra legesélyesebb Balatonfüredi FC mellett többen is beleszólhatnak a dobogós versenybe. Hétvégén rajtol az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokság új szezonja. Beharangozó, 1. rész.

Horváth Gábor

Balatonfüredi FC

A balatonfürediek az előző szezonban nagy csatában maradtak le a bajnoki aranyéremről. Hiába sikerült jól a szezon egésze, a Pápa ellen elbukott hazai rangadó megpecsételte a feljutásra vágyó csapat sorsát.

Beszédes Sándor edző:

- Hét játékos távozott, úgy gondolom, sikerült megoldanunk a pótlásukat. Vannak még próbálkozók, és a saját utánpótlásból is szívesen látnék a csapat körül három-négy futballistát, de a fiatalok lelkesedése nem túl nagy. Az előző idényben sajnos nem sikerült megvalósítani célunkat, pedig a lehetőségünk megvolt rá.

A felkészülés során a rajtig több mint ötven foglalkozást végzünk el, azt gondolom, ennek lesz hozadéka. A ránk jellemző stílus tovább csiszolódik, a társaság pedig érettebb, bízom benne, hogy ezúttal sikerül megnyernünk a bajnokságot. A vezetőség biztosítja a feltételeket, és szeretném megkérni a kicsi, de lelkes szurkolótáborunkat, hogy a folytatásban is biztassa a csapatot.

Távozott: Ódor Norbert, Csontos Krisztián, Vas István, Garics Gábor, Sergő Márton, Fekete István, Mayer Márk.

Érkezett: Hegedűs Ferenc, Mátyás Róbert, Szöllősi Marcell, Greczó Bence, Szurok Viktor, Szabó Patrik, Udvardi Márk.

A Balatonfüredi FC (kék mezben) és az Úrkút SK idén is derbit vív majd
Fotó: Balogh Ákos

Úrkút SK

A sokszoros bajnok Úrkút a 2016/2017-es szezonban hosszú évek után csúszott le a dobogóról, ötödik helyen végzett. Ezzel együtt a csapat méltó ellenfele volt a legjobbaknak, s ez minden bizonnyal a folytatásban sem lesz másként.

Vágfalvi Norbert elnök:

- Tavaly komoly létszámgondjaink voltak, szerencsére sikerült igazolnunk, de nemcsak mennyiségben, hanem minőségben is előreléptünk. A felkészülést sérülések nehezítették, azon dolgozunk, hogy a rajtra a lehető legjobb állapotban legyünk. A cél, hogy minél jobban szerepeljünk, ezzel a kerettel bent kell lennünk az első ötben. Nehéz a sorsolásunk.

Távozott: Márton Gábor (visszavonult).

Érkezett: Haman Sadjo, Új Tamás, Ódor Norbert, Albert Csongor, Pilka Roland, Sza-bó Levente, Korpos Tibor (hosszú sérülés után tért vissza).

Tihanyi FC

A tihanyiak az előző évadban újoncok voltak, de ez nem látszott a teljesítményükön, negyedikek lettek. A keret ráadásul tovább bővült, erősödött, bár a csapat összegyúrása nyilván nem lesz egyszerű feladat.

Lukács István edző:

- Az előző idény végére elfogytunk, most azt mondtuk, inkább legyünk többen, minthogy ez újra előfordulon. Emellett a futsalcsapatunk játékosai is a keretünk tagjai. Nem könnyű beépíteni ennyi embert. Ráadásul akadtak fizikai hiányosságok, különbségek is, ezeket szerencsére már sikerült nagyjából leküzdenünk. Szeretnénk minden sorozatban helytállni, a bajnokságban az első ötbe kerülnénk, persze jó lenne egy helyet előrelépni és dobogóra kerülni. Nem lesz könnyű, tisztában vagyunk vele, hogy a vetélytársak is erősödtek.

Távozott: Nemes Ádám, Burgyán Kristóf, Somosi Kornél.

Érkezett: Kovács Krisztián, Horváth Benjamin, Benedek István, Dévényi Márk, László Gábor, Károlyi Zsombor, Márki Dávid, Hajnal Gábor, Kovácsfi Barna.

Ajka Kristály

A tavaly a nyolcadik pozícióban záró Kristály sokáig a dobogóra is esélyes volt, de a szezon vége nem sikerült a csapatnak. Több más együtteshez hasonlóan az ajkaiaknál is komoly létszámgondok akadtak.

Sipos Tamás edző: - Sikerült erősítenünk, ráadásul azokra a posztokra tudtunk igazolni, ahová mindenképpen szerettünk volna. A nyáron sok edzőmeccset játszottunk, az volt a cél, hogy összecsiszolódjon a gárda. Vannak még problémák, de bízom a jó kezdésben. Nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy a két legerősebb csapattal játszunk az első két fordulóban, Úrkútra megyünk, majd fogadjuk a Füredet.

Távozott: Kardos Attila, Majer Dániel.

Érkezett: Szedlacsek Balázs, Mészáros Dávid, Sipos Dominik, Szarka Martin, Kung Ákos, Bencsik Áron, Vizkelety Attila, Kiszlinger Balázs, Primusz Márk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!