Sport

2017.01.12. 20:17

Az új kezdet lesz a spanyol hattyúdala?

Az egy évvel ezelőtti Eb előtt lelkendezve üdvözöltük egy külföldi szakember próbálkozását magyar férfi kézilabda megújítására, hogy aztán akkora virtuális taslit kapjunk, mint az a riporter, aki megkérdezte Talant Dujsebajev szövetségi kapitányt az egyik vesztes meccs után: biztosan jó volt a taktika?

Horváth Gábor

Üvöltött rendesen, és persze hogy mérges volt a kirgiz-spanyol, aki óriási lendülettel vetette magát munkába, s azt gondolta - utóbb kiderült, elég naivan -, lecseréli a régi garnitúrát és megtanítja a magyar fiatalokat nemzetközi szinten kézilabdázni. Az elképzelés nem volt rossz, a megvalósítás viszont szörnyen sikerült, gyenge, sokszor kilátástalan játék és 12. hely lett a vége.Magyar futballon edződött örök optimizmusunk azonban ettől nem tört meg teljesen, a számunkra ma kezdődő világbajnokságot ismét reményekkel telve várjuk.

A kispadon újra egy külföldi ül, s Javier Sabate személye legalább annyira érdekes, mint Dujsebajevé. Ki ne ismerné az előzményeket: a spanyol szakember óriási kritikai össztűznek volt kitéve ősszel a veszprémi kispadon, nem sok olyan bakonyi szurkoló maradhatott, aki még bízik a tréner munkájában. Miközben folyamatosan nevek röppennek fel az utódlására, Sabate összeszorított fogakkal, keményen dolgozik a válogatottnál. Érdekesség, hogy ő is fiatalított, talán kevésbé bevállalósan, mint Dujsebajev, de egyelőre úgy tűnik, hatékonyabban. Persze a fiatalításra, frissítésre nagy szükség van a magyar kézilabdában, hiszen a tokiói olimpiát megcélzó csapat alapjait most kell lerakni.

Az új kezdet minősége Sabate kezében van, és milyen fura, neki meg lehet, éppen ez a küldetés a hattyúdala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!