Sport

2016.01.05. 18:14

Az osztrák bajnokot fogadja a BKSE

Balatonfüred - Elkezdte felkészülését a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata, amely csupán egyetlen játékosát nélkülözi a közelgő Európa-bajnokság miatt.

Horváth Gábor

Minden adott ahhoz, hogy Csoknyai Istvánék eredményes munkát végezzenek az előttük álló közel egy hónapban. A keret majdnem teljes, ugyanis egyedül a beállós Bánhidi Bence tagja a jövő héten rajtoló Európa-bajnokságra készülő válogatott keretnek. (Igaz, sérülés esetén másokat is elszólíthat a balatonfürediek közül a kötelesség.)

A BKSE színeit egyelőre Bánhidi Bence képviseli az Eb-re készülő válogatottban (Fotó: BKSE)

- A junior és a B válogatottban az év utolsó napjaiban még pályára lépő játékosokat egyelőre pihentetjük, de a hét második felében már teljes lesz a keret. Bánhidi Bence hiányzik, viszont a juniorok velünk edzenek - mondta el a Napló érdeklődősére Csoknyai István, aki kedden vezényelte az első idei tréninget.

- Napi két edzéssel készülünk és három edzőmérkőzést játszunk a rajtig. Igyekszünk formába lendülni. Februárban ott szeretnénk folytatni, ahol decemberben abbahagytuk - nyilatkozta a szakvezető.

A Balatonfüredi KSE a bajnoki szünetben először (január 13.) Vácon lép pályára, január 22-én az osztrák bajnok HC Fivers-WAT Margareten csapatát fogadja, egy héttel később pedig a Komlót látja vendégül.

Az első idei tétmeccs időpontja: február 3. Ez egy Magyar Kupa-találkozó lesz, ellenfelet - a Mezőkövesd, Orosháza, Csurgó hármasból - pénteken sorsolnak majd a balatonfüredieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!