Sport

2015.09.30. 08:47

Az ökölvívást népszerűsítették a pápai gálán

Pápa - Kilenc egyesület közel 50 versenyzője vett részt a pápai Városi Sportcsarnokban rendezett amatőr ökölvívó gálán.

Polgár Tibor

Az I. Patent Griff Kupát a pápai Patent Griff SE a székesfehérvári Varkocs György Box Clubbal közösen, első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg, több korosztályban és súlycsoportban.

Az amatőr minősítés ellenére több, igen színvonalas és kiélezett mérkőzést láthattunk, melyeknek elsősorban az volt a céljuk, hogy az edzések monotonitását megtörve a versenyzők ne csak a klubtársakkal, hanem más egyesületek bunyósaival is összemérhessék tudásukat.

Jó kis bunyót láthattak akilátogató nézők a pápai rendezvényen Fotó: Haraszti Gábor

A gálát dr. Áldozó Tamás nyitotta meg, a polgármester beszédében reményét fejezte ki, hogy a kötelek közé lépő ökölvívók az est folyamán bemutatják a sportág minden szépségét és sikerül Pápán ezt a nagy múltra visszatekintő sportágat feléleszteni.

A gála díszvendége ifjabb Balzsay Károly, hétszeres magyar bajnok ökölvívó, a WBO és WBA szövetség korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka volt, aki nemcsak látogatóként érkezett a sportcsarnokba, hanem néhány tanítványát is elhozta. A korábbi profi elmondta, több, a pápaihoz hasonló gálára szokott ellátogatni, ahol elsősorban tapasztalatokat igyekeznek gyűjteni.

- Először jöttünk el Pápára, örülünk, hogy itt lehetünk, nagyon meg vagyunk elégedve a szervezéssel és a körülményekkel is, meg is említettem a kollégámnak, hogy a város ideális helyszín lenne egy diákolimpiai döntő megrendezésére. Jó meccseket láttam, amiért jöttünk, azt sikerült elérnünk, hasznos volt, hogy általunk nem ismert, más stílusú ökölvívókkal meccselhettünk.

Sinkó Attila szakosztályvezető szerint, a gála elérte célját, jó hírverésre volt a boksznak, és a jövőben is szeretnék hasonló rendezvénnyel megörvendeztetni a pápai publikumot.

- Azt gondolom, elégedettek lehetünk, jó mérkőzéseket láthattunk, sok első meccses nálunk bontogatta szárnyait, szervezésben levontuk a megfelelő következtetéseket, biztos vagyok benne, hogy lesz folytatása a mai alkalomnak - foglalta össze a rendezvényt a szakosztályvezető.

- Kevés időnk volt a felkészülésre, de a rendelkezésre álló néhány hét alatt a tanítványok mindent beleadtak az edzésekbe. Eredetileg hat pápai bokszolót terveztünk a ringbe küldeni, különböző okok miatt ez a szám háromra redukálódott, Reiner Tamás, Kocsis Arnold és Kovács Gergő is hozta a formáját, igyekezett legyőzni a lámpalázat, egy megkezdett út elején járunk, lesz ez még jobb is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!