Sport

2016.11.29. 15:53

Az alapszakasz feléhez érkeztek a női röplabdások

Balatonfüred, Veszprém – A dobogóra törő Szent Benedek újabb remek győzelmet aratott a női röplabda NB II-ben, s a vereség dacára a VESC-ről is elismerően nyilatkozott az ellenfél.

B. Virág Rita

Szent Benedek-Honvéd Zrinyi 3:1 (15,-20,17,14)

Balatonfüred, 100 néző. Szent Benedek Balatonfüred: Jezerniczky, Dordzsceren, Szokolikné, Tóth-Lakics, Sebestyén, Vasvári. Csere: Erdősi, Molnár-Pintér, Vukov, Halik. Edző: Fehér Tibor.

Környei családi problémák miatt nem tudta vállalni a játékot, ezért új felállásban kezdte a mérkőzést a Szent Benedek – Szokolikné új szerepkört kapott.

Az első szettben jól koncentrált és pontos játékkal rukkolt elő a Balatonfüred, ennek köszönhetően csak az elején volt versenyben az ellenfél, de a játszmát simán befejezte a hazai együttes. A balatoni átok, egy szettre mindig szétesik a Füred, ezúttal is hatott. Fehér Tibor cserékkel próbált frissíteni, ám a fővárosiak viszonylag könnyen egyenlítettek.

A harmadik játékrésztől kezdődően egyre jobban nyitottak a hazaiak és a rivális erre nem talált ellenszert. A Füred 17 pontot engedélyezett a Zrínyinek. Az ellenfél megrendült, a Szent Benedek ász értékű nyitásokkal pedig magabiztosan fektette két vállra a budapesti együttest.

Az alapszakasz első felének utolsó mérkőzése után öt siker és két fiaskó áll a Füred neve mellett.

Fehér Tibor: - A második szett kivételével összeszedettebb játékot mutattunk, különösen a nyitásokkal vagyok elégedett.

A junioroknál: 3:1 (14,19,-18,18).

 

PTE-PEAC-VESC 3:0 (23, 21, 15,)

Pécs, 100 néző. Veszprémi Egyetem SC: Zsinka, Szelle, Szmetán, Lados, Horváth, Miklós. Csere: Rivnyák (liberó), Májusi, Pusztay K. Edző: Magi Gábor.

Sérülés és betegség miatt rövidebb csere sorral látogatott a második helyen álló pécsi lányok otthonába a Veszprém. Az első játszmában az egyetemisták bátor támadó játékkal rukkoltak elő. Egyik csapat sem tudott jelentős előnyt szerezni, a hajrában aztán két buta hiba miatt nem tudta megszerezni a szettet a Veszprém (25:23).

A második felvonás hasonlóan alakult, a közepes hatásfokú nyitásfogadás ellenére 20:20-ig fej-fej mellett haladtak a küzdő felek. A hajrában aztán fegyelmezetlen nyitásrontásokkal ismét át engedte a játszmát a VESC a házigazdának. A két eladott játszma után a folytatásban a vendégek lelkesedése alábbhagyott, nem sikerült felpörögniük, ellenfelük pedig egyre magabiztosabban, ötletesen támadott és végül hozta a kötelező győzelmet.

Magi Gábor: - A vereség dacára külön öröm számunkra, hogy a pécsi csapat edzője gratulált az első két játszmában nyújtott játékunkhoz, hazai pályán meglepetést okoztunk, elismerte, hogy mi irányítottuk a játékot.

A junioroknál: 3:1 (21, 20, -23, 19).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!