Sport

2016.09.21. 19:04

Az Ajka maradt az NB II-ben - Az újonc Nemesvámos 28 góllal nyert

Megyei körkép - Három női és hat férficsapattal kezdődött meg a kézilabda NB II-es szezon az elmúlt hétvégén.

B. Virág Rita

Új csapatként üdvözölhetjük a nőknél a Nemesvámost.

A férfiaknál újonc a Várpalotai Bányász SK, amely az NB I/B-ből esett ki.

Némi meglepetésre hiába szerzett aranyérmet a KK Ajka, nem lépett feljebb a második vonalba, maradt az NB II-ben.

Az első fordulóban több megyei rangadót is tartottakNB II,

nők:

Nemesvámos-TVSE 45:17 (27:7) Nemesvámos.

Vezette: Bőhm, Tóth. Legjobb góllövők: Horváth K. 10, Gerstmár Sz. 9, ill. Antal A. 8.Az újonc nagyarányú győzelmet aratott, de ez a siker nem volt megfelelő erőfelmérő a számára.

Mosonszolnok-VESC25:24 (13:15)Mosonszolnok.

Vezette: Atyimov, Jáger. Legjobb veszprémi góllövők: Szirmai 9, Kamondi 5.A rendkívül szoros mecs-csen a hajrában jobban koncentráló Mosonszolnoké lett a két pont.NB II,

férfiak: KK Ajka-Tarján SE 25:18 (14:7)Ajka,250 néző.

Vezette: Gadányi, Szabó. Legjobb ajkai góllövők: Bajnóczi 9, Zeitler D. 6.Nehezen lendültek játékba az ajkaiak, majd a félidő közepén sikerült ritmust váltani, és Bajnóczi vezérletével tetemes előnyt épített ki a házigazda. A térfélcsere után sem változott a játék képe, a le Belier magabiztosan őrizte előnyét. Aztán a Tarján pillanatai következtek (21:17), de a hajrában az Ajka győzelme már nem forgott veszélyben.

VKKFT II- BKSE I23:27 (10:12)Veszprém, 50 néző.

Vezette: Ács, Tóbiás. Legjobb góllövők: Bugyáki 6, Végh Sz. 5, ill. Papp 9, Gál D. 5.Koncentrált játékkal, a végén kicsi megtorpanással simán nyert a BKSE II.

Georgikon-Telekom II28:27 (13:13)Keszthely.

V.: Kóbor, Tasnádi. Legjobb veszprémi góllövők: Éles B. 7, Kurucz 5.A rutinosabb házigazdák kihasználták erőfölényüket és a hazai pálya minden előnyét, és megérdemelten nyertek.

Mór KSC-VBSK 23:28 (9:23)Mór.

V.: Bába, Horváth P. Legjobb várpalotai góllövők: Devecseri 8, Nagy A. 3.

Bakonyerdő-Szentgotthárd 22:25 (8:9)Pápa, 100 néző.

Vezette: Altmár, Horváth M. Legjobb pápai góllövők: Kapcsándi K. 7, Füzi A. 5.Nem sok gól esett az első félidőben, s bár már hárommal is vezetett a Szentgotthárd, a hajrára sikerült felzárkózniuk a hazaiaknak. Szünet után gyorsan egyenlített a Pápa, de a vendégek jó szériával elhúztak (15:20). Ezt követően a pápaiakban már nem volt erő a megújuláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!