Sport

2017.05.26. 20:20

Aranyérmet ért a kosárra dobásuk

AJKA - Aranyérmet kapott a Magyar Kosárlabda Országos Szövetség által meghirdetett Dobd a kosárra verseny országos döntőjén a Fekete-Vörösmarty iskola negyedik osztályosainak a csapata.

Tisler Anna

A versenyt május közepén tartották Budapesten, tudtuk meg Rácz Tiborné testnevelő tanártól. Az iskola diákjai harmadik alkalommal jutottak be az országos döntőbe, miután a Veszprém megyei bajnokságot megnyerték.

A döntőben minden megyéből a győztes csapat vett részt. Az ajkaiak a náluk nagyobb városok nagy iskoláival, Bajával, Kaposvárral és Oroszlánnyal mérték össze tudásukat, és bizonyultak a legjobbnak.

A győztes csapat tagjai Rácz Tiborné testnevelővel
Fotó: Iskola

Ajkát hat lány és hat fiú, Kovács Lola, Pál Zsanka, Pál Zsóka, Bertalan Lilla, Németh Nelli és Muszáj Nóra, valamint Tóth Patrik, Pernesz Levente, Németh Marcell, Hoffmann Kristóf, Ferenczi Artúr és Bak Kovács Gergő képviselte. A felkészülést segítette a városi kosárlabda-egyesület edzője, Horváth Attila is. Rácz Tiborné elmondta, hogy a verseny sikere népszerűvé tette a sportágat, többen már tagjai a városi kosárlabda-egyesületnek is.

A versenyen a diákok az érem mellé pólót is kaptak, az iskola pedig tíz kosárlabdát kapott ajándékba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!