Sport

2015.07.01. 10:59

Aranyéremre hajtanak a kézisek Dél-Koreában

Veszprém (hg) – Veszprém megyei kézilabdázókkal és vívókkal a soraiban utazott el szerdán a magyar küldöttség a 28. Nyári Universiadéra, amelynek Dél-Korea ad otthont.

Horváth Gábor

Idén a dél-koreai Gwangju városában rendezik meg az egyetemi és főiskolás világbajnokságot, amelyen a magyarok 117-en vesznek részt 13 sportágban.

A magyar küldöttség tagjai a hagyományoknak megfelelően az utazás előtt fogadalmat tettek (Fotó: MEFS)

Megyénket többen is képviselik a torbán. A kézilabdacsapatot a Balatonfüredi KSE játékosa (és a Pannon Egyetem hallgatója), Gerdán Tibor, valamint a veszprémi nevelésű Szeitl László és Németh László erősíti. (Utóbbi kettő jelenleg az Orosháza játékosa.). – Nagy célokkal utazunk ki, szeretnénk elhozni az aranyérmet – nyilatkozta a Naplónak Gerdán Tibor, aki elmondta: az ellenfelekről ugyan semmit sem tudnak, de a két és fél hetet együtt készülő magyar csapat jó formában és hangulatban, optimistán várja a meccseket.

A tapolcai Sz-L Bau Balaton Vívóklub párbajtőrözői közül Hanczvikkel Márk és File Mátyás vesz részt az Universiádén.

A magyar csapat tagjai között vannak olimpikonok, világ- és Európa-bajnoki érmes versenyzők. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a szakmai vezetők a küldöttségtől 10-13 érem megszerzését remélik. A megnyitó július 3-án, a záróünnepség július 14-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!