Sport

2015.04.21. 18:29

Apró kenguruk - 2006 óta tízről hetvenre nőtt a létszám

Herend - A kilenc éve működő Kenguru Torna Club folyamatosan növekvő létszámmal tör egyre nagyobb babérokra.

Heffler Péter

A Kenguru Torna Club Egyesületet Király Béláné Henriett és Király Alexandra kilenc évvel ezelőtt, 2006-ban indította el. Tíz - tizenkét fővel kezdődött az oktatás ovisokkal, kisiskolásokkal Herenden, kezdetben kötetlen, szabadidős, trambulin szakkör keretében. Kenguru Torna Club néven két éve alapítottak egyesületet, és immár egy teljesen más szinten folyik a szertornaoktatás. A fejlődés a létszámban is jócskán lemérhető, ugyanis közel hetven kis tornásza van a klubnak és Herend mellett most már Ajkán is vannak edzések, külön versenyzői és hobbi csoporttal.

- A lányom és én is tornászok voltunk, de maga az ötlet Alexandráé volt, aki tizenhét évesen úgy gondolta, hogy szívesen adná át a tudását kisgyerekeknek - mondta a kezdetekről Király Béláné Henriett. - Mindketten hat-hét évesen kezdtünk tornázni, és egyéni, illetve csapat szinten is sokáig versenyeztünk. Alexandra a VTC-nek volt igazolt versenyzője hosszú-hosszú ideig - tette még hozzá a múltról az edzőnő, majd mesélt a jövőbeli célokról is. - Most már, hogy az eszközök is kezdenek szaporodni, szeretnénk utánpótlás versenyzőket nevelni. Azonban már most is vannak igazán különleges tehetségeink, így például Keller Fruzsina, Szabó Betti, Matuszek Csenge, Újhelyi Luca és Rózsa Luca - árulta el Károly Béláné Henriett.

A herendi klubban hetven apró kenguru gyakorol hétről, hétre, óriási az egyesület népszerűsége Fotó: Penovácz Károly

A Kenguru Torna Club legutóbb országos tornász diákolimpián szerepelt, ami az edzőnők elmondása szerint már a kijutás miatt is nagy szó, ugyanis herendi csapat először verekedte el magát a döntőig. A következő megmérettetés pedig, amire nagyon készülnek a saját rendezésű Kenguru Kupa.

 

- Eleinte azért hoztuk létre ezt a versenyt, hogy azok a gyerekek is lehetőséghez jussanak, akik amúgy nincsenek benne a versenyzői keretben. Idén viszont nem csak egy házi kupáról van szó, ugyanis balatonfüredi és zirci csapat is képviselteti magát - árulta el Király Béláné Henriett a május 23-i rendezvényről.

-Már nyolc éve, hogy láttam egy fellépést, amin eldöntöttem, hogy én is tornázni szeretnék. Azóta is nagyon szeretem ezt a sportot, remek a társaság és az edzőink is - mondta Keller Fruzsina. Hasonló okok miatt jár Újhelyi Júlia a Kenguru TC-hez. - A jó hangulat miatt mindenkinek csak ajánlani tudom, akit csak kicsit is érdekel az a sportág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!