Sport

2015.11.20. 14:41

Anyával tekertek a lányok - Nagy sikerű kerékpáros-viadalt rendeztek a Gulya-dombon

Veszprém - Az éremszerzésben és a remek helyezések elérésében az élen jártak a megyei indulók a Veszprém Cross kerékpáros viadalon.

Bényi Kálmán

A Gulya-domb adott otthont a közelmúltban megrendezett LOcarGO Pepperl+ Fuchs Veszprém Cross nemzetközi kerékpáros versenynek, ami a Magyar Kupa- és a SuperCross-sorozat második állomása is volt egyben.

A megmérettetésre 15 kategóriában 181 egyéni nevezés érkezett, az újdonságnak számító csapatversenyben nyolc együttes 24 kerekese állt rajthoz. A viadal színvonalát hűen tükrözi, hogy szinte a teljes magyar élmezőny rajthoz állt.

Gyors és kevesebb technikai tudást igénylő pályát alakítottak ki a szervezők, több dimbes-dombos szakasz, homokágyak nehezítették a résztvevők dolgát, az erdőben pedig különösen oda kellett figyelni minden bukkanónál. Egy kör 3050 méter hosszú volt.

A szervezők munkájáról minden induló elismerően beszélt.

- Idén több újítást is bevezettünk, mint például a csapatversenyt és a szakmai beszélgetést, amit láthatóan örömmel fogadtak a résztvevők. Rengeteg munkánk van a futamban, de a bringások visszaigazolása is jelzi, nemhiába dolgoztunk annyit. A SuperCross mini kategóriák beváltották a hozzá fűzött reményeket, 31 kisgyermek indult az U11-es és U13-as korosztályokban. Fontos lépése ez a sorozat rendezőinek, hiszen az utánpótlás elenged-hetetlen a szakág fejlődése szempontjából - hangsúlyozta Tóth András főszervező, a Veszprémi Kerékpáros Egyesület alelnöke.

A homokágyak alaposan megnehezítették az indulók dolgát, többen kidőltek a sorból
Fotó: lebidon.net

A legkisebbeknek tehát U11 és U13-as kategóriában hirdettek végeredményt, a fiúk U15-ös korosztálytól, a lányok az U17-estől csatlakozhattak a Magyar Kupához.

A lányok U11-es kategó-riájában a hidegkúti Tóth Almási Piroskát kell kiemelnünk, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az egy korosztállyal idősebbek között pedig testvére, Tóth Almási Borbála volt a legjobb.

Az U17-eseknél a helyi VKE Nelson két bringása is dobogóra állhatott: Bokros Csenge a második, míg Kiss Kata Emma a harmadik helyen ért célba. Ugyanitt Trócsányi Laura az ötödik lett.

Az elit nőknél pedig Pénzes Erzsébet, a Tóth Almási lányok édesanyja ért el ragyogó eredményt, hiszen negyedikként végzett.

Az U13-as fiúknál egy ötödik és egy hatodik helyezés jutott a VKE Nelsonnak - Bányai András és Kiss Ádám jóvoltából.

Egy korosztállyal feljebb veszprémi győzelemnek tapsolhattunk: Egressy Domonkos teljesítette a távot a leggyorsabban.

Az U19-esek között Zoboki Péter (VKE) lett negyedik.

Az unisex csapatverseny óriási sikert hozott. Nemcsak profik próbálták ki magukat, hanem amatőrök és teljesen kezdők is rajthoz álltak, akiknek örök élményt adott a gulyadombi tekerés.

Ebben a kategóriában a negyedik helyen zárt a Bokros Manassé, Zoboki Péter, Bokros Csenge összeállítású trió, hatodik lett pedig a Szabó Csaba Dávid, Fülöp Ádám, Hegedűs Csaba hármas.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!