Sport

2017.06.12. 07:42

Alsóörs: a motorosok mellett a vitorlázók is bizonyítottak hétvégén

Siófok – Hagyományteremtő céllal hívták életre a Nemzeti Regatta Magyarország településeinek Vitorlás Fesztiválja elnevezésű rendezvényt 2016-ban, a Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében. A nem csupán Balaton-parti településeket megmozgató, színes, családias programon számos Veszprém megyei település is képviseltette magát.

Leitner Vera

A versenyek mellett koncertekkel, gyerekprogramokkal, egészségszigettel és ízletes finomságokkal várta a látogatókat az idén második alkalommal, június 10. és 11. között megrendezett Nemzeti Regatta, mely Siófok város és a Magyar Vitorlásszövetség támogatásával, a MOL Nagyon Balaton sorozat részeként, a Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében valósult meg.

A tavaly debütált, nagyszabású rendezvény alapötlete egy olyan, az új szezont megnyitó fesztivál létrehozása volt, mely minél több települést képes az ország bármely pontjáról a Balaton partjára vonzani, hogy azok a városok, községek is ki tudják használni a tó reflektorfényét, akik nyáron egyébként nincsenek előtérben, tudtuk meg Mihalovics Dórától, a BAHART marketing vezetőjétől.

A települések hét fős vitorláscsapataik erejének összemérése mellett idén is lehetőséget kaptak sajátosságaik bemutatására a turisztikai kiállításnak is beillő településstandoknál, valamint főzőverseny során és színpadi műsorral is bemutatkozhattak. A vitorlás- és sárkányhajóversenyekhez a hajókat a BAHART biztosította a résztvevő települések számára.

Fotó: Balatoni Hajózási Zrt.

– Idén bővült a nevező települések létszáma is, a tavalyi harmincról harmincnyolcra emelkedett, s ezt illetően sikernek könyveljük el, hogy a nevezők kétharmada nem a Balaton-partról érkezett. A rendezvény valódi csapatépítőnek is kiváló a településekre nézve.

A részt vett települések közt Veszprém megyéből Veszprém, Zirc, Tihany, Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonalmádi, Révfülöp, Szigliget, Alsóörs, Csopak képviseltette magát, nem kis sikerrel, hiszen több díjat is elhoztak a különböző versenyszámokban. Közülük a vitorlásversenyen Alsóörs első helyezést, Csopak harmadik helyezést ért el. Zirc a települési standok szépségversenyén harmadik helyezett lett, Révfülöp pedig a révfülöpi zúzapörkölt taréjjal, csülökkel receptért a települési ízek versenyének 3. különdíját vehette át.

A Nemzeti Regatta vitorlásversenyének első győztese Siófok volt, így a rendezvény hajója tavaly a Nemzeti Regatta 2016. Siófok nevet viselte. Idén, a vitorlásverseny győztese, Alsóörs nevét viseli majd egy éven át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!