Sport

2016.01.08. 20:28

Alaposan meggyűlt a baja a Veszprémnek a PVSK-val

Veszprém - A hosszú téli szünet után kicsit még berozsdásodva kezdte az évet a Veszprém a férfi kosárlabda NB I B osztályában. Bár, ahogy a bajnokság több szereplőjének, a Mérész-csapatnak is meggyűlt a baja PVSK-val, a kötelező győzelmet így is hozta az alakulat.

Piltman-Horváth Barbara

Veszprém-Pécs 77:69 (25:21, 26:20, 11:10, 15:18)
Veszprém, 100 néző. V.: Török, Németh, Esztergályos. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Vertetics 4, Novák 8/6, Kámán 19/6, Körtélyesi 25/6, Takács 14 Csere: Oltárczy 3/3, Kovács, Blaskovits, Máyer, Kovács, Sipos 4. Edző: Mérész Csaba. PVSK-Kronosz Kiadó: Czukor 8, Antóni 12/6, Krnjajski 10, Kővágó-Laska 9, Demeter 12/6. Csere: Mogyoródi, Popgyákunik 6/6, Sértő 10/6, Kozári, Berkics 2. Edző: Juhász Olivér.

Bár döcögősen indult az év első mérkőzése a veszprémi csapatnak, gyorsan megszerezte a vezetést a lelkes fiatalokból álló pécsi gárda ellenében. A 3. percben már 8:5-re vezettek Verteticsék, sőt, a hatodik minutumban Kámán a harmadik duplájával már a 200. pontját számolta az idei kiírásban. Ezzel ellentétben a védekezés hagyott kívánnivalót maga után.

A második játékrész elején a hazaiak jobban tudták tartani Juhász Olivér csapatát, a negyed elején ellépett tíz ponttal (13. perc 35:25) a Hoya. Ezután hullámvölgybe került az együttes, a pécsiek Popgyákunik hárompontosaival fel tudtak zárkózni. A szünetig megrázta magát a Mérész-csapat, és visszahozta a kerek különbséget, 51:41-re álltak a felek a félidőben.

A pihenő nem tett jót a listavezetőnek, a játékrész derekán még csak egy duplánál tartott. A vendég pécsiek nem is vártak sokáig, hogy kihasználják Körtélyesiék hibáit, a 36. percre három pontra zárkóztak (53:50). A harmadik tíz perc a meddő támadások jegyében zajlott, a játékrészt mindössze 11:10-zel zárták a csapatok, és ez egyik oldalon sem a jó védekezésnek volt köszönhető.

A záróetap elején Kámán kétszer is triplázott. Mérész mester az 59. percben kért időt, ami a jó szájízzel való zárást szolgálta, ám ez nem sikerült tökéletesen. A fiatal fekete mezesek jól védekeztek a veszprémieken, így végigpörgött a támadóidő hazai pont nélkül, a dudaszó 77:69-nél vetett véget a mérkőzésnek.

 

Ennél sokkal többre is képesek

Mérész Csaba: - Nem azon a hőfokon játszottunk, amin kellett volna. Nyerni akartunk, ami sikerült is, a győzelem nem forgott veszélyben, de még egyszer mondom, nem azon a szinten játszottunk, ahogy tudunk. Túl hosszú volt a szünet, de jövő héten új mérkőzés, új ellenfél vár ránk, és remélem, addigra sikerül felvenni a ritmust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!