Sport

2016.02.16. 10:54

Alaposan kibabráltak a füredi kézisekkel - Az átlövőre műtét vár

Balatonfüred - A hónap meccsére készül a Balatonfüredi KSE, amelynek alaposan megnehezítették a dolgát. Bravúr kell a nagy célhoz!

Horváth Gábor

A nagy cél a négyes döntőbe jutás a Magyar Kupában. Tavaly ez nem jött össze a balatonfüredi kézilabdázóknak, akik idén nagyon fogadkoztak, ezúttal sikerrel járnak.

Nem lesz könnyű, mert a sorsolás a legnehezebb ellenfelet sodorta a BKSE útjába, a Csurgói KK együttesével kell megmérkőzni a továbbjutásért (a másik ágon a Mezőkövesd legyőzte az Orosházát). A csata egy meccsen dől el, szerda este a Somogy megyeiek otthonában, pontosabban Nagyatádon. A füredieknek emellett az is rosszul jött, hogy a vetélytárs kérésére az eredetileg február elejére kiírt találkozót elhalasztották. A csurgóiak így rápihenhettek a csatára, emellett tétmeccsekkel javíthatták formájukat.

Tavaly ősszel a Füred volt a jobb, Kemény Lászlóék hazai pályán magabiztosan verték a Csurgót Fotó: Penovác Károly

- Mi egyetlen hivatalos találkozót játszottunk az elmúlt két hónapban - utalt a sorsolás furcsaságaira és nehézségeire Csoknyai István.

A Balatonfüredi KSE másfél hete az Orosháza otthonában döntetlent ért el.

- Nem tudom, hogy vesztettünk, vagy szereztünk egy pontot. Az Orosháza erősödött, de az is igaz, hogy messze vagyunk decemberi formánktól. A kupában nagyon szeretnénk a legjobb négy közé kerülni, az előjelek azonban rosszak. A meccshiány mellett sérülések is hátráltatnak minket, Zdolik Bence operáció előtt áll, Mihail Petrovski nincs még rendben, Bánhidi Bence és Fazekas Nándor pedig influenzával bajlódik. A Csurgó a párharc esélyese - fogalmazott a fürediek szakvezetője, aki megjegyezte: a meccs folyamán szeretnének minél jobban tapadni vetélytársukra, jó lenne, ha sikerülne egészen a végjátékig szorossá tenni a küzdelmet. A hajrában pedig bármi megtörténhet.

Sótonyi László kontra Csoknyai István

A Csurgói KK-Balatonfüredi KSE derbi február 3-áról 17-ére halasztása előbbi programját kiegyenlítettebbé tette, utóbbiét besűrítette. A döntés azért nem szerencsés, mert a tét nagy, a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutás igazi presztízs. Idén a Veszprém és a Szeged mellé eddig a Mezőkövesd tudta kvalifikálni magát. Az utolsó kiadó helyért komoly csata várható Sótonyi László és Csoknyai István fiai között. Az összecsapás 18 órakor kezdődik a nagyatádi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!