Sport

2017.03.27. 18:15

Ajkán tizenhárom versenyző tizenhárom dobogós helyezést szerzett

Ajka, Balatonalmádi- A Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sport-egyesület 13 versenyzője összesen 13 érmet szerzett az ajkai Sun-Dome- kupán.

Polgár Tibor

A shotokan karateversenyen húsz egyesület vett részt, egyebek mellett Romániából is érkeztek csapatok a több mint kétszáz versenyzőt felvonultató megmérettetésre.

- A nagyszerű és nehéz mezőnyben valamennyi balatonalmádi versenyző eredményesen szerepelt, összesen tizenhárom érmet, két ezüstöt és tizenegy bronzot szereztek a tanítványaim - tájékoztatta a Naplót Rézmüves Miklós ötdanos karatemester, a Bala-tonalmádi Shotokan Karate-Do SE elnöke.

Az almádi karatékák 13 érmet szereztek a Sun-Dome-kupán Fotó: B.almádi Shotokan Karate-Do SE

- Egyesületünk gyakorlott versenyzői mellett megmérettették magukat úgynevezett elsőversenyes gyerekek is, akik ugyancsak nagyszerűen helytálltak. Marton Dorina kumite (küzdelem) versenyszámban harmadik helyezést ért el a korosztályában. Farkas Bence, az egyesület leg-eredményesebb versenyzője kumitében és katában (formagyakorlatban) egyaránt ezüst-érmet nyert. Szombathelyi Klaudia, Szabó Natália és Csontos Tamás egyéni küzdelemben bronzérmet szerzett. Varga Orsolya a felnőtt nők között, egyéni formagyakorlatban bronzérmet nyert. Karatékáink csapatversenyszámokban is jól szerepeltek, hiszen a Varga Orsolya, Rézmüves Mónika és Dezső Réka által alkotott felnőtt női csapatunk harmadik helyen végzett. A kadett korosztályban pedig Szabó Natália, Szombathelyi Klaudia és Rézmüves Miklós szerzett még csapatban bronzérmet az egyesületünknek - fűzte hozzá a klubvezető.

Megtudtuk tőle: a Balaton-almádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület versenyzői készülnek az áprilisi országos diákolimpiára, valamint a májusban megrendezendő szerbiai Európa-bajnokságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!