Sport

2017.05.28. 08:43

A VTC tornászai a legjobbak között

Veszprém - Az utóbbi évek kitartó munkájának köszönhetően a Veszprémi Torna Club tornászait ma már szinte minden korosztályban a legjobbak közt emlegetik.

B. Virág Rita

Ezt bizonyítják az elmúlt időszakban megszerzett ragyogó eredményeik is.

A diákolimpia leány torna „A" kategória csapatverseny országos döntőjén három kategóriában is képviseltették magukat a VTC-s sportolók, akik a Simonyi iskolát képviselték a megméretésen. A fővárosban, a Tornacsarnokban megrendezett fináléban az elmúlt évek legnépesebb mezőnye gyűlt össze.

Az I. korcsoportban összesen 17 csapat gyakorlatait nézték végig a pontozó bírók. A Simonyi diákjai talajon és ugrásban versenyeztek és végül az előkelő harmadik helyen zártak.

A csapat tagjai: Molnár Dorka, Garai Zara, Kugler Hanna, Tamás Liza, Kovács Luca, Pálfi Leila.

Egyéniben Kugler Hanna szintén dobogóra állhatott, a 100 induló közül bronzérmet vehetett át.

Igen erős gyűlt össze a II. korcsoportban. A Simonyi iskola alakulata itt a hatodik helyet érdemelte ki. A tagok: Borzas Liána, Schreyer Virág, Vörös Virág, Barabás Szilvia, Fejér Bernadett, Bozsó-Büki Alina.

A III-IV. korcsoportban aztán remélt, de nem várt veszprémi siker született. A Simonyi csapatának tagjai magabiztosan és hibátlanul teljesítettek és ezzel a nap végén a dobogó legfelső fokát foglalhatták el, vagyis diákolimpiai bajnoki címet ünnepelhettek.

A tagok: Máté Lea, Kupcsik Csenge, Jónás Alíz, Mészáros Sára, Gesztesi Lili.

Az egyéni összetettben a szabadon választott gyakorlataikat mutathatták be négyen is a 31 fős mezőnyben. Magas színvonalú verseny volt, ahol Gesztesi Lili a 12., Kupcsik Csenge a 14., Jónás Alíz a 15., Mészáros Sára a 21. helyen végzett.

Pár nap múlva bonyolították le a női utánpótlás Budapest és vidék bajnokságot, amelyről természetesen a VTC tornászai sem hiányozhattak.

Fotó: VTC

A kadet korosztályban mutathatta meg tudását Kupcsik Csenge és Jónás Alíz is. Előbbi az összetettben alig maradt le a dobogóról és az ötödik helyen végzett, míg utóbbi a hetedik helyet érte el.

Csenge ezen kívül ugrásban bronzéremnek örülhetett, itt Alíz szintén a hetedik helyen zárt.

Korláton és talajon is szép eredmények születtek: Csenge itt az ötödik lett, míg Alíz a hetedik.

Gerendán pedig Alíz végzett ötödikként, Csenge a hetedikként.

A serdülőknél Gesztesi Lili remek teljesítménnyel összetettben a bronzérmet érdemelte ki. Mészáros Sára pedig a tizedik helynek örülhetett a roppant kiegyensúlyozott mezőnyben.

Lili további három medáliát is megszerzett: másodikként végzett ugrásban és talajon, míg korláton a harmadik hely lett az övé. Gerendán a hetedikként végzett.

Sárát is dicséret illeti, hiszen mind a négy számban a nyolcadik helyezést érte el.

A fiatalokat Horváth Arnold vezetőedző, Árkovits Krisztina, Kapai Márk, valamint Kuti Bernadett edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!