Sport

2015.05.08. 11:38

A veszprémi vívók minden dicséretet megérdemelnek

A házigazda Dózsa György Általános Iskola csapata nyerte az országos vívó diákolimpia kard versenyét a III. korcsoportban.

B. Virág Rita

Nagyszabású vívó viadal házigazdája volt a Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. Nemcsak a III.-IV.-V. korcsoportosok számára rendezhette meg az országos diákolimpiai döntőket, hanem egyúttal az utánpótlás vívó vidékbajnokságnak is otthont adott.

Az iskola felújított tornacsarnokában összesen tizenegy páston néztek farkasszemet egymással a sportolók. A bajnokságokon Porga Gyula polgármester köszöntő szavai után tizenkét számban hirdettek egyéniben és csapatban vidékbajnokot. A diákolimpia döntőiben pedig nyolc számban hirdettek győztest.

Mindkét erőpróbán remek eredményeket értek el a veszprémi indulók.

A vidékbajnokságon, ahol összesen 33 csapat 146 vívója volt érdekelt, a Bambi fiú kardcsapatok között az előkelő második helyen zárt a Dózsavárosi DSE. A tagok: Krizmanich Máté, Szauter Benedek, Németh Levente és Érsek Titusz.

Egyéniben Németh Levente az ötödik, Szauter Benedek a hetedik helyen végzett.

A gyermek fiú kardcsapatok versenyében a dicséretes ötödik helyen zárt a Dózsavárosi DSE. A tagok: Kohár Zsombor, Szauter Benedek, Czaun Barna.

A lányoknál a serdülő korosztályban egyéniben Lengyel Dorottya nagyszerűen teljesített és a dobogó legalsó fokát foglalhatta el. Ugyanitt Perényi Sarolta a hetedik helyezett lett.

Csapatban a Dózsavárosi DSE az említett két fiatal Samu Lucával kiegészülve ezüstérmet vehetett át teljesítménye elismeréseként.

Az országos diákolimpiára tizenkét csapat 138 egyéni versenyzője kvalifikálta magát. A Dózsavárosi DSE III. korcsoportos kardcsapata hibátlan produkcióval megszerezte a bajnoki címet. A tagok: Krizmanich Máté, Szauter Benedek, Nagy Benedek, Érsek Titusz. Egyéniben Krizmanich Máté sikerére kell felhívnunk a figyelmet, aki ugyancsak harmadik lett. Szauter ötödik, Nagy pedig a nyolcadik helyen zárt.

 

Elismerően nyilatkozott az alelnök

Az idén már huszonötödik alkalommal rendezték meg az utánpótlás vívó vidékbajnokságot, amely egyben a Bors Ágoston, Meskó Gábor emlékverseny is volt. A három napos megméretésen összesen 45 csapat nevezett, s közel háromszáz tehetséges vívó próbálta ki magát. A Magyar Vívó Szövetség szakmai alelnöke, Szlovenszky Lajos elismeréssel nyilatkozott a versenyek színvonaláról és a természetesen a rendezésről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!