Sport

2015.07.06. 10:23

A Veszprémi Torna Club ismét felfelé ívelő pályán

Veszprém – Több mint tíz éves kihagyást követően ismét kiváló eredményeket értek el a Veszprémi Torna Club (VTC) sportolói. Az egyesület több korcsoportban is képviseltette magát a Magyar Torna Szövetség utánpótlás viadalain, amire legutóbb az előző évtizedben volt példa.

B. Virág Rita

- A rengeteg munka bizony meghozta gyümölcsét, kezdjük utolérni a nagy klubokat – kezdte évértékelőjét Marosvölgyi Tamás, a VTC elnöke. - Örömmel mondom, hogy egyre több gyerek jár hozzánk, és nemcsak a versenysport miatt. A baba-mama tornától kezdve az óvodás foglalkozásokon át a versenyzői csoportokig igen sokrétű munkát végez a szakmai stáb.

A szakmai munkáért a VTC-hez szeptemberben érkezett Horváth Arnold felel, Árkovits Krisztina és Kapai Márk edzők, illetve Kuti Bernadett segédedző segítségével.

- Egyesületünk csatlakozott a Sport XXI. programhoz, amelynek köszönhetően olyan kiváló szakedzőt sikerült leigazolnunk, mint Horváth Arnold. A munka eredményességét mutatja, hogy több korosztályban is végre meg tudtuk magunkat mutatni, és ugyan eltérő elvárások, versenykiírások vannak érvényben, ám mindezeknek meg tudtunk felelni – fogalmazott a klubvezető.

A VTC zsebibaba csoportja két csapattal indult a Budapest-Vidék bajnokságon, és igen eredményesen szerepeltek a kicsik (Fotó: Veszprémi Torna Club)

Marosvölgyi Tamás kiemelte, a Magyar Torna Szövetségtől különösen sok segítséget kaptak az elmúlt időszakban. Tavaly nyáron a szövetségnek köszönhetően új talajt fektettek le, de ki tudták cserélni a gerendákat, a dobbantók egy részét is, kaptak még szivacsokat is és rengeteg biztatást, jó szót.

- Sajnos a tornász gyakorló továbbra sincs a legjobb állapotban, viszont amit lehetett, azt megpróbáltuk felújítani. Nem győzőm elégszer elmondani, hogy a szülők fantasztikus hozzáállása és összefogása számunkra megfizethetetlen. A felújítási munkálatokban aktívan részt vettek, sőt többet is vállaltak, mint amit elképzeltem. Például nemcsak az öltözőket tettük rendbe, hanem kifestettük a termet, az ablakokat. Igaz, egy kis eső után a nyílászárók mentén befolyik továbbra is a víz, de a teljes rekonstrukcióig sajnos ezzel együtt kell élnünk – magyarázta az elnök, aki azt egyelőre nem tudta megmondani, mikor épülhet újjá, természetesen az egyetem és a város segítségével - a toldozott, foldozott termük.

Az elnök kiemelte, ugyan összetettben bajnoki címet nem sikerült szerezniük ebben az évben, ám több sportolójuk is  bajnoki aranyérmet ünnepelhetett egyéni számban.

Kupcsik Csenge például ugrásban lett vidékbajnok a Leány Utánpótlás Budapest-Vidék Egyéni Összetett Bajnokságon. Lukács Laura szintén ebben a számban érdemelt ki aranyérmet:  a Gyermek Kezdő, Haladó Budapest-Vidék Csapatbajnokságon indult és ugrásban vidékbajnoki címet szerzett.

A legidősebb versenyeztethető korosztály a VTC-nél  a serdülőké, akik az I. osztályú csapatbajnokságon is bizonyítottak. A Géringer Mia, Gesztesi Lili, Kupcsik Csenge, Jónás Alíz, Menyhárt Tünde összeállítású alakulat az ötödik helyen végzett.

– A következő szezonban szeretnénk két zsebibaba csoportot is indítani, és természetesen minden utánpótlás korosztályban, ahol csak  ott lehetünk, próbálunk bizonyítani. Úgy érzem, jó úton haladunk, de ezért kőkeményen meg is dolgozunk – hangsúlyozta a klubvezető.

 

Bronzérem és ötödik helyezés

A legifjabb korosztály a zsebibaba csoport, amely a MATSZ Zsebibaba Budapest-Vidék Bajnokságon ügyeskedett. A VTC két csapattal nevezett és kifejezetten jó eredményeket ért el. A VTC „B” jelű ötöse (Szőke Csenge, Felsőbányai Borbála, Somogyi Alíz, Bereczky Hanna, Cserháti Lili) bronzérmet szerzett, míg a VTC „A” (Pálfi Leila, Molnár Dorka, Kovács Zoé, Kálmán Luca, Gosztolai Szaffi) az ötödik helyen végzett. A kicsik két szeren mutattak be gyakorlatot, talajon és gerendán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!