Sport

2015.08.04. 13:41

A Veszprém nem adja vissza Palmarssont a Kielnek

Híre ment Veszprémben annak, hogy a német kézilabda bajnok THW Kiel – a Barcelonába csábított cseh Filip Jicha távozásától tartva - sürgősen szeretné visszavásárolni a magyar listavezető együttestől az izlandi Aron Palmarssont, aki még éppen, hogy csak megérkezett Magyarországra és jelenleg újdonsült játékostársaival együtt a klub roglai edzőtáborában készül az új idényre.

Szalay Péter

"A hír nem légből kapott. Thorsten Storm, a Kiel ügyvezető igazgatója a múlt héten azzal a kifejezett kéréssel hívott fel telefonon, hogy nagy szükségük lenne Aron Palmarsson mielőbbi visszatérésére, mert csak vele együtt lehet újra erős és ütőképes a csapatuk – tájékoztatta Fonyó Károly klubelnök a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát. – Elmondtam neki, hogy szó sem lehet a visszavásárlásról, a nagy terveink megvalósításához nekünk még inkább szükségünk van a kiváló izlandi kézilabdázóra. Kerekperec fogalmaztam, így egy esetleges vételár kimondásáig az ügyvezető el sem juthatott. Storm ismét felhozta, hogy Palmarssonnak milyen hatalmas volt és lehetne újra a marketing értéke, meg azt is, hogy milyen erős, kapcsolat fűzi eddigi edzőjéhez, a szintén izlandi Alfred Gislassonhoz, akit Kielben a második apjának tekintett, de őszintén szólva ezzel se jutott előbbre. Mi annak idején korrekt megállapodást kötöttünk a THW Kiel vezetőivel, és azt is tudomásul vettük, hogy a szerződés megkötése után egy évet kell várnunk a játékos Veszprémbe érkezésére. Az sem titok, hogy a visszavásárlást már korábban el kezdték emlegetni, de akkor is falba ütköztek.”

Palmarsson egyébként nagyon jól érzi magát Magyarországon, beilleszkedése gyorsnak ígérkezik. Amikor eldöntötte, hogy Veszprémbe költözik, a tapasztalatszerzés és a megújulás vágya vezérelte. Ettől az elhatározásától nem is akar tágítani.

Új név, új konstrukció

Aki az eddig MKB-MVM Veszprém néven szereplő együttes honlapját tanulmányozza, felfedezheti, hogy a magyar bajnokcsapat soron következő meccseinek rovatában az együttes „szimplán” Veszprémként van feltüntetve.

„A csapat neve hamarosan megváltozik, ezzel együtt a klub finanszírozásának szerkezete is. Szeretném ismét leszögezni, hogy továbbra is kifejezetten erős pénzügyi háttér biztosítja a csapat építését, felkészülését és versenyeztetését, így azt is, hogy jövőre már a Bajnokok Ligájának megnyerését célozhassuk meg. Hosszú tárgyalások eredményeként a konstrukció véglegesnek tekinthető, de annak bemutatása – már a közeli napokban – a Magyar Kézilabda Szövetség feladata lesz.” – szögezte le Fonyó Károly klubelnök.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!