Sport

2017.01.16. 19:48

A végén jött a dráma! - Síri csend a csarnokban

Veszprém – Három másodperccel a vége előtt alakult ki a végeredmény a hétfő esti veszprémi futsalderbin. Madarász: felháborító!

Horváth Gábor

1. FCV–Aramis SE

1:1 (0:0)

Veszprém, 600 néző. V.: Gál, Török.

1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Püspök, Bognár. Csere: Spandler (kapus), Hoffer, Petróczi, Gulyás, Boromisza D., Finta, Füzy. Edző: Madarász János.

Aramis SE: Hegedűs – Sámson, Bognár B., Pál, Roni. Csere: Soós (kapus), Csopaki, Gál, Korozmán, Boznánszky, Szeghy, Büki, Mányi, Héger. Edző: Frank Tamás.

Az év első hazai bajnokiján azt az Aramist fogadta a Veszprém, amely a múlt heti kupameccsen 5:4-es vereséget mért a bakonyi fiúkra. A párharc érdekessége volt, hogy a két alakulat - a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján - szerdán is összecsap egymással a Március 15. úti sportcsarnokban.

A találkozót egyperces, néma gyászszünet előzte meg, a csarnokban a Napló egykori sportrovat-vezetőjére, a szombaton elhunyt Flaskár Istvánra emlékeztek.

A meccs első nagy helyzete Tatai nevéhez fűződött, a Veszprém csapatkapitányának bombáját Hegedűs tolta bravúrral fölé. Nagy elánnal vetette magát küzdelembe a hazai együttes, amely igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére.

Néhány perccel később Schmidmajernek is akadt dolga, majd egy újabb ígéretes Aramis-lehetőség maradt ki. Élvezetes, színvonalas, küzdelmes derbit produkáltak a felek. A vendégek egyre bátran játszottak és kihagyták a félidő ziccerét. Az első játékrészben nem esett gól.

Fordulás után Tar lőtt zúgó kapufát, majd Hoffer távoli próbálkozása szállt alig mellé. Az Aramis inkább a védekezésre koncentrált, a hazaiak pedig kapujuk elé szorították ellenfelüket. Ennek meg is lett az eredménye.

A 26. percben Füzy keresztpasszát Boromisza Dániel pofozta a kapuba, 1:0.

Tar növelhette volna az előnyt, aztán a bakonyi kapu előtt alakult ki veszélyes szituáció. A fővárosiak kezezést reklamáltak, nem teljesen alaptalanul.

Hiába igyekezett Frank Tamás alakulata, az 1. FCV nyugodtabban és taktikusabban játszott.

A vendégek a hajrában kapusukat lehozva, emberelőnyben próbálkoztak. Úgy tűnt, sikertelenül (Tatai ráadásul majdem eldöntötte a meccset, kapufát lőtt), ám három másodperccel a vége előtt Bognár Schmidmajer kapujába bombázott, 1:1.

A találat természetesen sokkolta a közönséget, egy pillanatra síri csend lett a lelátókon.

Hiába tett sokat a sikerért a Veszprém, a hajrábeli figyelmetlenség két pontba került.

Madarász János: - Felháborító, hogy a játékosok csak lábbal hajlandóak játszani ezt a játékot. Ha nem használják a fejüket, sosem lesznek sikeresek ebben a sportágban. Hiába kértem időt és mondtam el, hogy ne szórjuk el a labdát. Ma lesz egy álmatlan éjszakám, holnaptól pedig készülünk a kupameccsre.

Frank Tamás: - Lüktető, magas színvonalú meccset játszottunk. Mindkét csapatnak voltak jó periódusai. Reális az iksz. Sokadszor bizonyosodik be, hogy nehéz helyzetben is talpon tudunk maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!