Sport

2016.09.21. 18:38

A végén jött a dráma, kétszer is...

Végletekig kiélezett, rendkívül izgalmas csatát vívott a szentantalfai futballcsapat Vas megyei vetélytársával a Magyar Kupa főtábláján. Büntetőkkel dőlt el a továbbjutás sorsa. A kapusok is sorra kerültek.

Horváth Gábor

Remek idő és kiváló hangulat fogadta a csapatokat a megye egyik legszebb fekvésű labdarúgó pályáján. A megye II-es Szentantalfa a Vas megyei első osztályban szereplő Király SZE alakulatát látta vendégül.Nem a hazaiak számítottak a továbbjutás esélyesének, de rögtön bizonyították azt, hogy egy szerdai kupaderbin a papírforma mit sem számít.

Az Antalfa mezőnyfölényben játszott és kihagyott egy óriási helyzetet.Utóbbi aztán megbosszulta magát, a Király SZE jutott előnyhöz, kihasználva egy komoly védelmi hibát, 22. perc: 0:1.A hazaiak mentek tovább, igyekeztek támadásokat építeni, vagy éppen szabadrúgás és bedobás útján lehetőséghez jutni.

Azonban Csillag hiába dobott akkorát, mint az izlandiak az Eb-n, nem sikerült megzörgetni a szombathelyiek hálóját. A Király SZE masszívan védekezett, sőt veszélyeztetni is tudott, a hajrában közel állt hozzá, hogy ismét bevegye Móró kapuját.Elszántan kezdte a második félidőt az Antalfa, mégis Mórónak kellett hárítania. A folytatásban aztán egyre veszélyesebben futballoztak a hazaiak, a rendkívül lelkes közönség pedig igyekezett besikítani, bekiabálni a kapuba a labdát.A hangosan szurkoló nézők nagyon akarták a gólt, egész Szentantalfa akarta a gólt, a csapat pedig harcolt, küzdött.

Fotó: Nagy Lajos

Molnár Ervin lövése a kapufáról vágódott le, Szigeti remekül lépett ki a védők mögül, majd ígéretes helyzetben fölé bombázott. Csillag kiváló beadását Molnár Balázs kapásból bombázta nem sokkal mellé. Közben a másik oldalon is akadt helyzet, a Király SZE majdnem eldöntötte a meccset, de a szerencse és Móró kapus megint jó helyen állt.Nem sokkal később Kiss Balázs lerántotta a kilépő Molnár B-t, amiért a játékvezető piros lapot mutatott fel neki.Kiállítás ide, vagy oda, úgy tűnt, a vendégek kihúzzák a találkozót 1:0-val, ám a hajrában jött a dráma.

Egy szöglet után, a 91. percben Molnár Ervin gyönyörű mozdulattal fejelt a rövidbe, 1:1.Következett a ráadás, amelyben a hazaiak voltak jobbak, igyekeztek bepréselni a győztes találatot. Sikertelenül. Tizenegyesek döntöttek. Egyetlen játékos sem hibázott, a kapusokon volt a sor. Móró Gábor, aki 54 évesen alig-alig maradt le egy-egy próbálkozásról, nem tudott a kapuba találni. Lövését a 18 esztendős éves Mester Bálint hárítani tudta.Dráma, másodszorra egy meccsen.

A közönség ugyanakkor vastapssal jutalmazta kedvenceit, akik búcsúztak, de teljesítményükre egyáltalán nem lehetett panasz. A Veszprém megyei csapatok közül az Antalfa volt legtovább versenyben a Magyar Kupában.


Szentantalfa Nivegy-Völgy SE-Király SZE1:1 (0:1), büntetőkkel: 9:10.Szentantalfa, 250 néző. Jv.: Závotka Cs.Szentantalfa Nivegy-Völgy SE: Móró - Csillag, Bertalan, Péringer, Nagy Zsolt, Dombi, Süveges (Szigeti), Varga P. (Uresch Martin), Molnár E. (Csikó), Borda, Molnár B. Király SZE: Mester - Kiss K., Kiss B., Fazekas, Nemes, Sásdi, Hujber B. (Németh B.), Varga G. (Janzsó), Szalay, Németh D. (Szabó Z.), Hujber G.Gólszerzők: Molnár E., ill. Hujber G.Kiállítva: Kiss B. (80.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!