Sport

2016.12.01. 20:15

A suli, ahol szeretik a focit - Idén is megrendezték az ovisok futballját a Szilágyiban

Veszprém - Az 1. Futsal Club Veszprém és a Veszprém FC USE közreműködésével mintegy negyven óvodás vett részt a belvárosi sportcsarnokben rendezett labdarúgóeseményen.

Horváth Gábor

Harmadik alkalommal rendeztek óvodásfutballt a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az intézmény játékos feladatokkal várta a megyeszékhely különböző óvodáiból érkező gyermekeket a belvárosi sportcsarnokban.

A több részre osztott játéktéren a fiatalok a veszprémi futsalosok közreműködésével végezték a labdás gyakorlatokat. Idén a város nagypályás utánpótlásklubja, a Veszprém FC USE is részt vett a szervezésben. A kicsiket számos szülő elkísérte.

A fiatalok a veszprémi futsalcsapat játékosainak (a képen kék melegítőben Füzy Zsolt) segítségével ismerkedtek a gyakorlatokkal
Fotó: Balogh Ákos

- Az esemény a beiskolázási programunknak a része, s ezzel is szeretnénk megmutatni, hogy intézményünk elkötelezett a sport iránt - fogalmazott Halmay György, a Szilágyi igazgatója, aki az elkötelezettség újabb példájaként említette, hogy a sportoktatás jövő szeptembertől új szintre emelkedik az iskolában. Ez azt jelenti, hogy a Szilágyi beveszi pedagógia programjába a labdarúgás oktatását.

- A VFC USE-vel és a futsalkubbal egyaránt nagyon jó a kapcsolatunk. Az ő szakmai támogatásukkal, együttműködésükkel a délutáni testnevelésórák keretében oktatjuk majd a labdarúgást. Kitárjuk az iskola kapuit a futball kedvelői előtt - fogalmazott az intézmény vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!