Sport

2017.02.02. 19:25

A sereghajtó érkezik Pápára

Pápa - Hazai pályán kötelező győzelemre készül a Motax KC Pápa NB I/B-s kosárlabda alakulata pénteken a sereghajtó ellen.

B. Virág Rita

Peches mérkőzést vívott a Motax a múlt héten Baján. A hazaiak egyetlen ponttal, 70:69-re legyőzték a pápaiakat, akiknek pedig több lehetőségük is adódott a győztes kosár megszerzésére.

A fiaskó után újra hazai pályán szerepel Vajda József legénysége, pénteken 18 órától a sereghajtó Alba Fehérvárt fogadja.

A Motax KC Pápa (fehérben Hadnagy) esélyesként fogadja az Alba Fehérvár sereghajtó gárdáját pénteken este Fotó: Penovác Károly

- Meg kell őket vernünk, nincs más lehetőségünk. Ki kell köszörülnünk a bajai csorbát, és ott kell folytatnunk, ahol a Bonyhád ellen abbahagytuk két hete - utalt az akkori fölényes sikerre (81:66) Vajda József vezető-edző.

Az Alba Fehérvár fiatal alakulata eddig mindössze egyetlen győzelmet szerzett, épp a Baját fektette két vállra 107:82 arányban.

Vajda József szakvezető azt hangsúlyozta, saját otthonukban favoritként lépnek pályára, azonban a mérkőzés végkimenetelét nagyban befolyásolja majd, hogy milyen összeállításban szerepelnek a vendégek.

A fehérváriak nagytestvére, az A csoportos gárda vasárnap szerepel az élvonalban, így a kettős igazolással rendelkezők pénteken elvileg tudnak játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!