Sport

2017.04.14. 17:00

A harmadik Kristály az éllovashoz látogat

Az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokság 23. játéknapja sem marad rangadó nélkül. Az éllovas Balatonfüred ugyanis a harmadik helyezett Ajka Kristály gárdáját fogadja hazai pályán. Az esélyekről és a forduló többi mérkőzéseinek várható kimeneteléről Hauser Rolandot, az ajkaiak belső védőjét kérdeztük.

Bényi Kálmán

Az Ajka Kristály tavaszi szezonrajtja nem sikerült valami fényesre: a Tihanytól és a Devecsertől is kapott egy hatost.

- A felkészülésünk több sebből vérzett. Munkahelyi elfoglaltságok és különböző betegségek miatt sokan távol maradtak az edzésektől. Az új év első két találkozóján an-nak kellett örülnünk, hogy valahogy ki tudtunk állni - világított rá a gyengébb szezonkezdet okaira Hauser Roland, az ajkaiak 31 éves belső védője.

Hauser Roland (középen) esélyt lát a balatoni pontszerzésre Fotó: Penovác Károly

A rossz szériát azonban már a 18. fordulóban sike- rült feledtetni drukkereikkel a Kristály focistáinak. Az Úrkút ellen hazai pályán 2:0-ra megnyert derbi hatalmas lökést adott Sipos Tamás tanítványainak, és azóta sorozatban négy bajnokin még pontot sem vesztettek.

- Az Úrkút ellen teljes csapattal szálltunk harcba, és ennek meg is lett az eredménye. A rangadó óta szinte megtáltosodtunk, mindenki a tudása legjavát nyújtja. Igazi csapatként kezdtünk funkcionálni, csúszunk-mászunk egymásért - fogalmazott Roland, majd hozzátette: - Amennyiben ez a mentalitás jellemez minket hétvégén a bajnokaspiráns Füred ellen, úgy a pontszerzésre is reális esélyünk lehet.

A 23. forduló többi mérkőzésére Hauser Rolandtól az alábbi tippeket kaptuk:

FAK (4.)-Devecser SE (9.): - A Fűzfő hazai pályán nagyon erős, rendkívül jó a kontrajátéka. A Devecser közel áll a szívemhez, három évig voltam a játékosa, nagyon drukkolok neki. Egy döntetlen pedig még nekünk is jó lenne, 1:1-re tippelek.

Várpalotai BSK (8.)-Péti MTE (15.): - Szomszédvári rangadó, de csak sajnos a nevében. A Várpalota otthon fogja tartani mindhárom pontot. Tipp: 3:0.

Úrkút SK (6.)-Tihany FC (5.): - A gödörben lévő két élcsapat izgalmas rangadót játszik majd egymással. Itt is pontosztozkodásra tippelnék. Tipp: 2:2.

Ugod SE (16.)-Csetény SE (12.): - A vendégeket tar- tom a találkozó esélyeseinek, gyors kontráikkal sikert érhetnek el a sereghajtó otthonában. Tipp: 1:2.

KSE Magyarpolány (11.)- Pápai Perutz FC (2.): - Az ezer sebből vérző polányiaknak nem sok esélyt adok a bajnokságból kimagasló Pápa ellen. Tipp: 0:5.

FC Zirc-Dudar (10.)-Gyulafirátót SE (14.): - A rátótiak a kiesés ellen menekülnek, de eddig nem sok pontot szereztek. A hazaiak jól erősí-tettek a téli szünetben, egyre egységesebbek, 3:1-es zirci sikerre voksolnék.

PV 2000 Öskü FC (13.)-Balatonalmádi SE (7.): - Szoros csatára számítok, Balaton-parti sikerrel. Tipp: 1:2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!