Sport

2016.08.12. 19:25

A parlamenti focistákkal játszanak

Somlószőlős - A parlamenti labdarúgócsapat a sport mellett missziót is teljesít - mondta Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő, aki játékosként szívesen vesz részt a meccseken.

Penk Tímea

A somlószőlősi futballpálya lelátóját szeptember 3-án adják át, az avatóünnepségen a faluban és a környező településeken élő játékosokból álló Somló válogatottal mérkőzik meg a parlamenti labdarúgócsapat és a győri NB-I-es Gyimót FC.

- Kistelepülésekre is szívesen megy a parlamenti labdarúgócsapat, amely jelenlegi és korábbi országgyűlési képviselőkből, kormánytagokból és parlamenti szakértőkből áll - ismertette Kovács Zoltán, aki maga is szenvedélyes focista, de a sérülései miatt nem mindig játszik. Az államtitkár elmondta, évente körülbelül negyven meghívásnak tesz eleget a parlamenti csapat, amelynek szövetségi kapitánya Magyar Zoltán, a Fradi egykori menedzsere.

A parlamenti csapat Nyirádon játszott Lasztovicza Jenő emlékére Archív fotó: Penovác Károly

- Hogy pontosan kik lépnek pályára Somlószőlősön, az csak közvetlenül a mérkőzés előtt derül ki. Ha Kövér László házelnök nem tud játszani, akkor Csampa Zsolt belügyi helyettes államtitkár, vagy én vagyok a csapatkapitány - számolt be Kovács Zoltán. Arról is megemlékezett, hogy mennyire hiányzik a csapatból egykori képviselőtársa és barátja, Lasztovicza Jenő, aki szerinte zseniális futballista volt.

Az államtitkár szerint az ilyen mérkőzések kitűnő alkalmat teremtenek arra is, hogy meghallgassák a helyieket, így a sport mellett misz-sziót is teljesít a csapat.

- Együtt focizunk, fehér asztal mellett beszélgetünk a helyi emberekkel, akiknek látniuk kell, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint ők. A beszélgetések során hasznos visszajelzéseket kapunk a munkánkról is - hangsúlyozta az államtitkár.

Kiss János polgármester elmondta, hogy a lelátót a társasági adóból befolyt összegből hozták létre, a székeket a Puskás stadiontól kapták.

- Az avatón kívül a rendezvénnyel a futballt is népszerűsíteni szeretnénk, megünnepeljük az Euróba-bajnokságon elért sikereinket - nyilatkozta a polgármester. A somlói csapat 22 és 54 év közötti játékosokból áll, általában hetente egyszer edzenek.

- A foci segít abban, hogy ne hagyjuk abba a sportolást, a mozgást, és kitartóak legyünk. Látjuk, hogy van értelme a munkánknak, és jó példával kívánunk szolgálni - fogalmazott Kiss János, aki a Somló lábánál egy testerősítő parkot és egy öltözőt is szeretne létrehozni. A somlószőlősi lelátóavató ünnepséget vidám programok kísérik.

Címkék#foci#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!