Sport

2017.01.09. 18:35

A Pápával kezd az FC Ajka, amelybe három új ember érkezhet

Ajka - Határozott elképzelések vannak a játékoskeretet illetően az FC Ajkánál. Eddig öten távoztak, három lehet az érkezők száma.

Horváth Gábor

Hétfőn elindult a téli munka megyénk egyik NB III-as labdarúgócsapatánál. A Bakony csoport negyedik helyén telelő FC Ajkánál bizakodva, nagy kedvvel kezdtek bele a felkészülésbe. Bücs Zsolt edző hétfőn vezette az első idei gyakorlást.

- A szezont feljutási célokkal kezdtük, de az NB II-től búcsúzó csapat átalakítása hosszú időt vett igénybe. Augusztusra lettünk kész és négy-öt hétre volt szükség az összerázódáshoz. Az első 11 fordulóban annyi pontot veszítettünk, hogy feljutási esélyeink jelentősen lecsökkentek.

Az ősz második részével viszont elégedettek vagyunk - foglalt össze kérésünkre Geri Gyula, a klub elnöke, aki a játékosokkal kapcsolatban megjegyezte: akadt olyan futballista, aki kellemes csalódást okozott, mások viszont nem tették hozzá a közöshöz az elvártat. Ennek megfelelően változik a keret. Csordás Simon és Ribarics Roland már korábban távozott, s most az ajkaiak szerződést bontottak két fiatallal, Bencze Zsolttal és Horváth Dániellel is. Mellettük Lattenstein Norbert szolgálataira nem tartanak igényt Ajkán, a rutinos játékos információink szerint a megye I-es Balatonfürednél köthet ki.

Az idei program, a hagyományoknak megfelelően, egy öltözői megbeszéléssel kezdődött, majd Bücs Zsolt vezetőedző megtartotta az első idei tréninget. Az FC Ajka a tabella negyedik helyéről várja az NB III Bakony csoport küzdelmeinek február végi folytatását
Fotó: Penovác Károly

Geri Gyulától megtudtuk: Balázs Richárd (támadó, Mosonmagyaróvár) és Csábi Mihály (szűrő, Kozármisleny) valószínűleg Ajkán szerepel majd tavasszal, rajtuk kívül egy védőt szerződtetne még az alakulat.

- Talán soha nem volt még annyi sérülés Ajkán, mint 2016 őszén, akadt olyan, aki egy percet sem töltött a pályán, a sokat kihagyók közül szerencsére Skriba Máté és Major Norbert ismét játékra tudott jelentkezni. Úgy szeretnénk igazolni, hogy a következő szezon csapatához maximum egy-két nyári erősítésre legyen szükség - fogalmazott az elnök.

Az ajkai futballisták hét edzőmeccset terveztek be a téli szünetre. Az NB III-as alakulat január 21-én (10.30) a Perutz FC Pápa ellen kezd, majd játszik az NB II-es Csákvárral, saját csoportjából a Csornával, az Andráshidával, a Gyirmót FC Győr II-vel, valamint az NB III kö-zépcsoportjában éllovas Szigetszenmiklóssal és a harmadik helyen álló Dunaújvárossal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!