Sport

2015.06.24. 10:55

A Padányi csapat verhetetlen volt a diákolimpián

Hibátlan teljesítménnyel, veretlenül nyerte a Padányi iskola a III. korcsoportos leány diákolimpiát.

B. Virág Rita

Négy sportágban, labdarúgásban, kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában Egerben rendezték a III. korcsoportos (2002-2003-ban születetteknek kiírt) általános iskolások összevont országos diákolimpiai döntőit. Összesen 68 iskola több mint ezer diákja vett részt az eseményen, amit Egerben két helyszínen bonyolítottak le.A leány kézilabdázók nyolcas döntőjébe a Padányi Katolikus Gyakorlóiskola képviselte Veszprém megyét.

A veszprémiek fölénye már a csoportküzdelmek során megmutatkozott, minden riválist magabiztosan vertek Kajdonné Fekete Krisztina tanítványai. (Padányi–Kozármisleny 22:12, –Zuglói Hajós Alfréd iskola 26:12, –győri Kölcsey iskola 20:14).

Csoport elsőként jutott tovább a Padányi, majd az elődöntőben 27:13-ra verte a Balmazújvárosi Általános Iskolát, aztán a fináléban különösebb izgalmak nélkül, 25:14-re a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola alakulatát.

A Padányi iskola alakulata minden elismerést megérdemel hibátlan teljesítményéért (Fotó: Vidáné Tóth Beatrix)

A torna legjobb kapusának járó díját Horák Anna kapta, ahogy a legjobb edzőnek járó elismerést a veszprémiek szakvezetője Kajdonné Fekete Krisztina érdemelte ki teljesen jogosan.

– Ebben a tanévben közel négyszáz iskola indult el a III. korcsoportos leány kézilabda diákolimpiai sorozatban. Úgy gondolom, a mi csapatunk végig kiemelkedett a mezőnyből, ez abból is látszik, hogy veretlenül meneteltünk végig. Megnyertük a megyei, a területit, majd Egerben is győztünk. A legnagyobb csatát a patinás klub, a Győri ETO utánpótlás bázisára épülő együttessel, a Kölcsey iskolával vívtuk, azonban végig vezetve, hat góllal nyertünk. A tornát több szakember is megtekintette és egyetértettek abban, hogy a mieink hozták a legjobb teljesítményt – összegzett az edző. Hozzátette, a lányokat a Padányi Repülő Szarvas DSE, és az Éles Kézisuli együtteseiből verbuválta, de a tagok nagyszerűen együttműködtek, a csapat kohézió gyorsan kialakult és ez alapozta meg a sikereket.

A bajnokcsapat tagjai: Horák Hanna, Németh Kata, Szilágyi Veronika, Vida Csenge Napsugár, Koronczai Petra, Kajdon Blanka, Gál Dominika, Rónai Dia, Illés Anna, Novák Alexandra, Szabó Anna. Edző: Kajdonné Fekete Krisztina.

 

Hetedik helyen végzett az Alsóörs

Egerben a fiúknál a legjobb nyolc között az alsóörsi Endrődi Sándor Általános Iskola képviselte a megyét. Mészáros Károly és Ferenczy Gábor tanítványai végül nem játszhattak az éremért, a hetedik helyen zártak. A helyosztón nagy csatában nyertek 18:17-re Soltvadkert ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!