Sport

2016.04.28. 16:00

A minicím a tét - A Tatabányát fogadja a Füred

Balatonfüred - Ha életben akarja tartani érmes vágyait, szombaton mindenképpen győznie kell a Balatonfüredi KSE csapatának a kézilabda NB I-ben. És még lehet, hogy a siker sem elég a későbbi érmes helyezéshez...

Horváth Gábor

A BKSE vendége az a Tatabánya lesz, amely a Csurgó oda-vissza és a fürediek hazai legyőzésével nagy lépéseket tett az idei bronzérem begyűjtése felé.

Az említett hármas - a Veszprém-Szeged óriáspáros mögött - egyfajta mini bajnoki címért szállt harcba, ez pedig a harmadik helyezés megszerzése. A Csurgó meglepetésre még egyetlen pontot sem szerzett a rájátszásban, és ezzel voltaképpen ki is szállt ebből a küzdelemből.

A Tatabánya jelenleg négy ponttal előzi meg a Balaton-partiakat, akiket otthonában öt góllal vert meg. Azaz a Fürednek most hattal kellene nyernie ahhoz, hogy egy későbbi összevetésben jobbnak bizonyuljon vetélytársánál.

A fürediek (piros mezben balról Ligetvári Patrik és Győri Mátyás) fontos meccs előtt állnak
Fotó: Penovác Károly

Ez komoly bravúr lenne, de ha valamelyik csapat, a Balatonfüredi KSE képes rá.

Főképp akkor, ha a sérülések miatt hosszú ideje foghíjas keret végre kiegészül.

- Zdolik Bence és Stanislav Kasparek is szépen javul, mindkét játékos bevethető állapotban van, nem százszázalékosak, de részfeladatokban lehet rájuk számítani - árulta el lapunk érdeklődésére Csoknyai István.

A balatonfürediek szakvezetője kijelentette: mindenképpen szeretnék legyőzni a Tatabányát.

- Az első számú cél, hogy otthon tartsuk a pontokat. Hat góllal győzni emberfeletti teljesítményt igényelne. Nem is erre koncentrálunk, hanem arra, hogy a jó kapusteljesítmény mellett hozzuk a szokásos kemény védekezést, és támadásban is extrát nyújtsunk. Szerencsére nyugodtan tudtunk készülni, csak kisebb egészségügyi problémáink vannak. Jót tett, hogy Szegeden feszes, dinamikus találkozót játszottunk, fontos volt, hogy lendületben maradjunk. Szombaton mindenképpen nyerni szeretnénk, s ehhez természetesen várjuk lelkes szurkolóink segítségét, biztatását - fogalmazott Csoknyai István.

A Balatonfüredi KSE-Tatabánya bajnoki mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!