Sport

2016.05.03. 10:16

A legjobbak napi több maratont is futnak

Balatonfüred - Huszonnégy ország közel nyolcvan indulója vesz részt a világ egyik legnívósabb és legnépszerűbb hatnapos ultrafutó versenyén.

Horváth Gábor

A megmérettetés szerdán 12 órakor rajtol, a helyszín a balatonfüredi kemping, ahol egy kilencszáz méteres körpályán versenyeznek a futók. Elsősorban önmagukkal, hiszen mindenki saját maga osztja be, mennyit és milyen ütemben fut, mikor, hogyan pihen.

A legjobbak célja a világrekord, amelyet 1988-ban Jannis Kurosz állított fel, a görög valamivel több mint ezer kilométert teljesített. Ennek megdöntéséhez naponta több mint négy maratont kell teljesíteniük az indulóknak.

A balatonfüredi megmérettetésre, amelyet az Egyesület a Magyar Ultrafutásért (EMU) szervez, az Egyesült Államoktól Japánig számos nemzet sportolója nevezett.

Ami a várakozásokat illeti, a győzelemre (és az új rekordra) a tavalyi elsőnek, a magyar származású amerikai Joe Fejesnek, valamint a svéd Anders Tysknek van a legnagyobb esélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!