Sport

2016.07.22. 11:01

A legjobb klub voltak

Nemesvámos - Két aranyérmet szerzett a horvátországi nemzetközi kézilabdatornán a Bajnok DSE Nemesvámos, amely a viadal legeredményesebb klubjának járó elismerést is megkapta.

Horváth Gábor

Három korosztályban indított csapatot a Bajnok DSE Nemesvámos a horvátországi Makarskán rendezett nemzetközi kézilabdatornán.

A 19. megtartott eseményen tíz ország 68 klubjának összesen 144 csapata lépett pályára.

A nemesvámosi hölgyek a 2002-es (32 résztvevő csapat) és a 2004-es (19 csapat) korosztályokban egyaránt első helyezést szereztek, a 2000-ben (32 csapat) születettek mezőnyében pedig negyedikek lettek.

Fantasztikus teljesítményük elismeréseként a szervezőktől megkapták a legeredményesebb egyesületnek járó Sun Cup-ot.

A nemesvámosi hölgyek fantasztikus teljesítményt nyújtottak a horvátországi megmérettetésen
Fotó: Bajnok DSE

A csapatsikerek mellett egyéni díjakban sem volt hiány, a Bajnok DSE 2004-es csapatából Kreutz Kitti lett a korosztály legjobb játékosa, emellett a gólkirályi címet is elhódította.

A 2002-eseknél szintén nemesvámosi játékos volt a legeredményesebb, Gál Dominika lett a gólkirály.

A legjobb kapusnak ugyanitt Horák Hannát választották.

A siker értékét növeli, hogy a nemesvámosiak a 2002-esek mezőnyében ismét a nagy rivális Szombathelyi KKA alakulatával játszottak a döntőben, s ezúttal sikerült is két vállra fektetniük a kemény vetélytársat.

Érdekesség, hogy ebben a korosztályban az első három helyezett magyar volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!