Sport

2017.01.10. 18:20

A kutyahideg nagy rivális

Veszprém - Huszas kerettel, egy új játékossal és a héten több próbázóval kezdte meg a munkát a VLS Veszprém NB III-as labdarúgó együttese.

B. Virág Rita

A jelenleg az NB III, nyugati csoportjában a tizenhatodik helyen álló VLS Veszprém alakulata hétfőn rövidített edzéssel kezdte meg a munkát. Azért sikerült kurtára a tréning, mert a -4 Celsius fokban Orbán Tamás edző szerint egyáltalán nem lehet rendesen edzeni. A csapattal labdás koordinációs gyakorlatokat végeztetett, majd némi futás és foci után lefújta a gyakorlást.

- Ezt a kutyahideget mindenképpen át kell vészelnünk. Ezekben a napokban próbálunk teremben, vagy zárt helyen edzeni. Kihasználjuk, hogy a futsalosok szerdán idegenben szerepelnek, s az ő idejükben így el tudjuk foglalni a Március 15. úti sportcsarnokot. A többi napon a Jutasi úti sportcentrumban, a fedett pályán, az úgynevezett "buborékban" kaptunk helyet, ott már valamivel elviselhetőbb a hőmérséklet. Ezúton is mindenkinek köszönjük a segítséget, aki hozzájárult ahhoz, hogy ne kelljen fagyoskodnunk - nyilatkozta a vezetőedző.

 

Orbán Tamás kifejtette, ezen a héten még rávezető edzéseket tart, hiszen három hétig pihent a csapat, néhányan a bejglit sem hagyták ki az étrendükből, s majd a jövő héten kezdődik csak az igazi erőnléti munka.

- Egyelőre húsz fős kerettel készülünk. Beszámolhatok egy új játékos érkezéséről is, Tatabányáról leigazoltuk Kocsis Gergő támadó középpályást, aki korábban például Balatonfüreden is futballozott. Természetesen lesznek próbázóink is, de neveket még nem szeretnék mondani - húzta alá a tréner.

Orbán Tamás kitért arra is, egy támadót még szeretnének igazolni, mert erre a szekcióra ráfér az erősítés.

A tabellát nézve elöl valóban elég gyengének tűnik a VLS Veszprém, hiszen az őszi szezon során mindössze hét gólt tudott szerezni. Ennél egyetlen csapat nyújtott gyengébb teljesítményt, a Sárvár, amely most a tizenhetedik a sorban, csupán hat találatot ért el. Ráadásul Bognár Bence a házi gólkirály (két találattal), aki nem csatár, inkább védőjátékos.

A VLS szerda, szombat ritmusban játszaná majd az edzőmeccseit, az elsőt a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályban szereplő Ménfőcsanakkal vívja meg. A Téli Kupában viszont nem indul.

A veszprémiek számára a cél továbbra is az első tizenhárom helyezés egyikének a megszerzése, amely jövőre is biztosítaná az NB III-as tagsát a megyeszékhely labdarúgó csapatának.

Orbán Tamás együttese az ősszel tizenkét pontot szerzett, a tizenharmadik helyen álló Videoton II viszont huszonhárom pontot gyűjtött, s ezzel már bennmaradó. A székesfehérváriakat kellene tehát behozni és megelőzni, ehhez azonban a közvetlen riválisokon túl szükség lesz a hazai sikereken túl egy-két idegenbeli bravúrra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!