Sport

2016.10.18. 19:45

A két pont a lényeg - Fiatalok kaptak lehetőséget a veszprémi csapatnál

Veszprém - A kicsik és a nagyok csatája nem várt izgalmakat tartogatott a kézilabda NB I Telekom Veszprém-Mezőkövesdi KC találkozóján, a hazaiak 30:26-ra nyertek.

Piltman-Horváth Barbara

Veszprém-Mezőkövesd 30:26 (15:12)

Telekom Veszprém: Ali-lovic - Gulyás 3, Ancsin 2, Chema Rodriguez 4, Blagotinsek 2, Terzic 3, Iváncsik 4. Csere: Borbély (kapus), Kopljar 5, Füzi, Fekete 1, Ligetvári 2, Tóth 3(3), Szita 1(1), Milasevic. Edző: Javier Sabaté.

Mezőkövesdi KC: Kovács - Vaskó 1, Grünfelder, Trivkovic 2, Vukic 4, Selviasiuk 3, Szepesi 12 (3). Csere: Holló (kapus), Pordán 1, Radnic 1, Gulás, Kovács, Kiss 2, Nagy. Edző: Molnár Ferenc.

Veszprém, 1000 néző. Játékvezetők: Sándor György, Szabó Balázs. Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 7/4, ill. 3/3.

 

Bár egy gyors triplával kezdett a Telekom Veszprém, a vendégek egyáltalán nem ijedtek meg a THW Kiel ellen szombaton kiváló mérkőzést játszó alakulattól. Meglepetésként Mirsad Terzic kezdett átlövőben. A játékos láthatóan örült az új pozíciónak, minden lövését elégedett mosollyal nyugtázta. A Mezőkövesd szélsője, Szepesi István szinte emberfeletti kézilab-dát mutatott be, segítségével előbb felzárkózott két gólra a vendégcsapat (14. perc, 8:6), majd később a vezetést is átvették (21. perc 10:11). A hazaiaknál hiába próbált Mirko Alilovic jól helyezkedni, a védelem nem állt össze előtte, így tulajdonképp akár pénz-érmét is feldobhatott volna, melyik oldalt védi. A félidő végére aztán lendületbe jött a Veszprém, egy 4:0-s sorozattal 15:12-t mutatott az eredményjelző harminc perc után.

A szünet után hasonlóan izgalmasan alakult a mérkőzés, a vendégek nem eresztettek le a pihenőben, és bár egyenlíteni nem tudtak, a Telekomnak oda kellett figyelni, hogy ne legyen nagyobb a baj. Marko Kopljar a második játékrészben állt csak be, meg is kezdte a gólgyártást, ebben Iváncsik Gergő volt segítségére, így 15 perccel a vége előtt 24:19 volt az állás.

Aki azt hitte, hogy a végére majd elfárad a Mezőkövesd, az nagyot tévedett. A meccs végén kaptak csak igazi lendületet a fiatalok, akiket a kispadról beküldött friss emberek is segítettek. Jól szálltak be a mérkőzésbe a cserék, de a Telekom Veszprém sem adta könnyen magát. A gyors indítások csatáját végül a hazaiak nyerték, bár a vendégektől Kiss és Selviasiuk még megszórta a Veszprémet, így 30:26 lett a vége.

Javier Sabaté: - Nem játszottunk jól, ez világos, a fiatalok kaptak ma lehetőséget. Tóth Attila és Szita Zoltán elvállalták a felelősséget, ami a büntetőkkel jár. Minden játékosnak lehetőséget kell adni, kell a bizalom. Nem fontos, hogy 3 vagy 10 góllal nyerünk, a lényeg a győzelem.

Molnár Ferenc: - Egy nagy és egy kis csapat találkozója volt. A játékosaimnak gratulálok, kihozták a maximumot, betartották az utasításokat, bízom benne, hogy ez tovább fog minket kísérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!