Sport

2017.01.16. 22:02

A jövő nagy reménysége

Balatonfüred - Még csak tizenöt éves Sebestyén Flóra, de az U18-as válogatottban már számolnak vele, a jövő nagy reménységének tartják.

B. Virág Rita

A Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia NB II-es csapatában játszik Sebestyén Flóra. A 15 éves, univerzál poszton szereplő tehetség Gyenesdiáson ismerkedett meg a sportággal, Juhász Mónika edző keze alatt. Aztán a Bakony-Balaton Röplabda Akadémiához (BBRA) került, ahol annak idején az országos minibajnokságon az előkelő negyedik helyen végzett a csapatával. Itt figyeltek fel először a játékosra az utánpótlás-válogatott szakvezetői is.

Sebestyén Flóra a Szent Benedek meghatározó alakja Fotó: archív

- Flóra még nagyon fiatal, de már tizenötször húzhatta magára a címeres mezt - kezdte a jelenlegi edzője, Fehér Tibor. - Állandó tagja volt a serdülőválogatottnak, 2014-ben az év strandröplabdázójának is megválasztották korosztályában, de tavaly a győri junior Európa-bajnokságon az eggyel idősebbek között is a nemzeti csapat bővebb keretének tagja volt. Most elkezdte a felkészülést a juniorválogatottal a jászberényi Eb-selejtezőre.

Végül a keretszűkítés utolsó körében esett csak ki, de mi ezt is sikerként éltük meg, hiszen most már rendre számítanak rá - fogalmazott a tréner.Nem állnak útjába a tehetségnek Füreden: Flóra játé- ka a felnőttek és a listaveze- tő juniorok közt is kiteljesedhet, így a válogatottnál is egyre jobb eséllyel pályázik arra, hogy bekerüljön a legjobbak közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!