Sport

2015.07.09. 18:03

A hazai induló - Varga Attila huszonkettedszer áll rajthoz

Veszprém - Varga Attila, a Laroco Motorsport versenyzője állandó résztvevője a Veszprém Ralinak, eddig mind a huszonegy futamon indult. Kettőszázharmincöt lóerős Suzukijával idén is egy jó hangulatú autózásban bízik.

Heffler Péter

Hétvégén rendezik a huszonkettedik Veszprém Ralit, melynek kapcsán addig mindennap bemutatunk egy neves pilótát, aki ott lesz a rajtrácson.

Varga Attilának piros betűs a naptárában a veszprémi futam, mivel Super 1600-as Suzuki Swiftjével hazai közönség előtt száguldhat majd a Laroco Motorsport versenyzője.

- Mit jelent önnek a Veszprém Rali?

-Mindent elmond, hogy az eddigi huszonegy futam mindegyikén ott voltam. Az első kettőn még navigátorként, aztán pedig Lada, Skoda, Mitsubishi és Suzuki volánja mögött már sofőrként indultam. Különösen kedves ez a verseny a számomra, hiszen egyrészről hazai futam, másrészről pedig a hangulat és a pálya is páratlan.

-Hogyan készült a versenyre?

-Megvallom, hogy külön felkészülés nem volt, ami talán sokat nem is számít, hiszen ezeknek a murvás futamoknak a sajátja, hogy a nyomvonaluk körről körre változhat. Eleredhet az eső, az előző autó előttünk kifordíthat egy követ, tehát kevésbé számít a pálya ismerete, és sokkal fontosabb az improvizáció. Ehhez a leglényegesebb a megfelelő pszichés állapot és a kipihentség. Tehát, úgy gondolom, hogy a munkától való rövidke elszakadás a verseny okán már megfelelő felkészültséget kell hogy eredményezzen.

Varga Attila Suzukijával egy jó szereplésben bízik huszonkettedik Veszprém Raliján. Fotó: Lakatos Róbert

-Mennyire elégedett az idén nyújtott eddigi szereplésével?

-A murvabajnokságban, aminek a Veszprém Rali is az egyik futama, jelenleg holtversenyben az élen állunk, tehát eddig nem rossz ez a szezon.

-Mit vár a mostani versenytől?

-A kétkerék-hajtású kategóriában autózunk, ahol szeretnénk minél jobb helyezést elérni, de ha egy izgalmas, jó versenyt produkálunk és gond nélkül végigérünk, akkor már elégedett leszek.

-Babonásnak tartja magát?

-Nem vagyok babonás, a verseny előtt csupán egy jó alvásra esküszöm.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!