Sport

2016.10.20. 17:49

A Halit is elgázolta a Veszprém-vonat

Sok mindenre számítottunk a Veszprém-Haladás NB I-es futsalrangadón, de arra nem, hogy 12 találat születik. Kemény, de sportszerű meccs, rengeteg plüssállattal.

Horváth Gábor

1. FCV-Haladás 8:4 (4:2)

Veszprém, 1100 néző. V.: Kovács, Futó. 1. FC Veszprém: Schmidmajer – Bognár, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Boromisza D., Füzy, Püspök, Finta, Tar, Petróczi, Sárdi. Edző: Madarász János. Haladás: Tyukász – Vidák, Halmos, Lódi, Öreglaki. Csere: Gyimesi, Rácz, Németh, Hajmási, Sipos, Hegyesi, Horváth, Matyi. Edző: Lódi Tamás.

Plüssállat-dobálózással indult a televízió által is közvetített találkozó, a házigazda klub (amely a Bébimentő Alapítványon keresztül a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát támogatja) arra kérte a szurkolókat, hogy hozzanak magukkal egy-egy játékot és azt a kezdő dudaszó előtt zúdítsák a pályára. Rengetegen látogattak ki a Március 15. úti csarnokba, s a sok ember megszámolhatatlanul sok plüssállatot hozott, nem kis feladat volt a játéktér megtisztítása.

Fotó: Penovác Károly

Két kiemelkedően erős együttes találkozott a hatodik fordulóban, ám míg a veszprémiek remekül kezdték a szezont, a Haladás alaposan bennragadt, a meccs előtt öt helyezés és nyolc pont volt a két gárda közötti különbség.

Hazai helyzettel indult a meccs, Gulyás nem sokkal maradt le Tatai labdájáról, ezt követően viszont percekig állóháború zajlott a pályán. A felek igyekeztek fogást találni a másikon, ez a szombathelyieknek sikerült először.

A 10. percben labdát vesztett a Veszprém, Öreglaki pedig nem hibázott, 0:1.

Egy-egy helyzet után egyenlítettek a hazaiak.

A 13. percben Boromisza Gábor helyezte a rövidbe elegánsan Tatai lepasszolt szabadrúgását, 1:1.

Egy perccel később már a Veszprém vezetett, Gulyás fejezett be egy gyors kontrát, 14. perc: 2:1.

Beindult az 1. FCV, Tatai szerzett labdát, Püspök elé tálalt, aki középre adott, az érkező Tatai megelőzte a védőket, 15. perc: 3:1.

A 17. percben szépített a Haladás, egy felívelés után Halmos szépen csúsztatott fejjel a hálóba, 3:2.

Nem sokáig örülhetett a vendégek, Tatai lövése után, a 18. percben máris visszatért a két gólos különbség, 4:2.

 

Elszántan jött ki a második félidőre a Haladás, amelynek sikerült is szépítenie, a 25. percben Öreglaki szép támadás után lőtt a hazai kapuba, 4:3.

Ez persze korántsem törte meg a Veszprémet, a 26. percben Bognár beadásába Boromisza G. piszkált bele, a labda Tyukász lábai között jutott a hálóba, 5:3.

A 28. percben Tatai használta ki Lódi hibáját, a csapatkapitány nem hagyta magát elnyomni, a kilépő kapus mellett a kapuba helyezett, 6:3.

És nem volt vége.

A 29. percben Püspök ragasztott nagy bombát Tyukász feje fölé a vendégek kapujába, 7:3.

A Haladás lehozta kapusát, s 5 a 4 ellen próbálkozott. Hiába, a hazaiak fegyelmezetten védekeztek, a szombathelyiek támadásai pedig nem voltak elég gyorsak és pontosak.

A 39. percben a sérülés után visszatért Finta tette fel a pontot az i-re, 8:3.

A 40. percben Öreglaki szépített egy szép szabadrúgásgóllal, 8:4.

Összességében a Veszprém ilyen arányú sikere is abszolút megérdemelt. A bakonyiak rendkívül koncentráltak, s kellően agresszívak és pontosak voltak.

Madarász János: - Szívvel-lélekkel játszottak a srácok, elégedett vagyok a hozzáállással. Bizonyítottuk, kellő koncentráltsággal eredményesek lehetünk.

Lódi Tamás: - Igazságtalan játék a futsal. Vezettünk és helyzeteink voltak, de gólokat ajándékoztunk a Veszprémnek, amely van olyan jó, hogy kihasználja a hibákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!