Sport

2016.09.24. 19:06

A hajrában tört meg az ajkaiak átka

Ajka – Az FC Ajka jogosan érezhette azt, hogy semmi sem sikerül, aztán a hajrában mégis megtört az átok a labdarúgó NB III nyolcadik fordulójában. Benny Hill Show után öröm.

Horváth Gábor

FC Ajka-Komárom 2:1 (1:1)

Ajka, 250 néző. V.: Bana.

FC Ajka: Balogh – Pál, Pákai, Fodor, Csemer – Tölgyesi, Horváth (Major, 62.), Hanzl – Skriba (Kozma, 90.), Csordás (Kovács, 70.), Lőrinczy.

Edző: Bücs Zsolt.

Komárom VSE: Molnár – Róth (Hajmási, 61.), Ormándi, Musitz, Szekér (Végh, 81.), Pekler, Módi, Soós, Tatai, Simigla, Maruska (Alasztics, 72.). Edző: Vigh László.

Remek iramban indult a meccs, mindkét csapat igyekezett gyorsan, támadóan futballozni. A hazaiak aztán hamar átvették az irányítást és a kezdeményezést, sokkal veszélyesebben játszottak. Hanzl szabadrúgását még könnyedén védte Molnár, a középpályás átlövését pedig blokkolták. A 12. percben az ajkaiak eltalálták a kapufát, de a partjelző lest intett. Az első negyed óra végén Baloghnak kellett kétszer is játékba avatkoznia.

A 17. percben megérdemelten jutott előnyhöz az FC Ajka. Lőrinczy adott be szépen jobbról, Skriba senkitől sem zavartatva öt méterről a kapuba továbbította a labdát, 1:0.

Ment tovább a hazai együttes, Pál beadását tisztázták nagy nehezen a komáromiak, majd Csemer fejelt alig mellé.

A folytatásban nagy hiba után egyenlítettek a vendégek. Csemer kézbe vette a labdát, az ajkai játékos azt hitte kint volt, de nem. A szabadrúgást a Komárom középre ívelte, a védők nem tudtak tisztázni, Balogh kapus bizonytalan volt, Pekler közelről passzolt a hálóba, 25. perc: 1:1.

Ajándék gól volt ez, hiszen a vendégeknek addig helyzetük sem akadt.

Az FC Ajka igyekezett javítani a hibán, Lőrinczy szépen lépett ki a védők közül, lövése alig tévesztett célt, majd Skriba beadását fejelték ki a védők az utolsó pillanatban a kapu elől.

Baloghnak kétszer is védenie kellett, majd a másik oldalon Tölgyesi került helyzetbe, aztán gyors komáromi akció végén Tatai az oldalhálót találta el.

A 41. percben Skriba próbálkozása alig tévesztett célt. A félidő végén Skriba veszélyes beadását Csordás ígéretes helyzetben nem találta el fejjel.

A második játékrész újabb nagy Ajka-helyzettel kezdődött, Lőrinczy alig lőtt mellé. Az 52. percben Pákai fejesét Molnár a kapufára ütötte. Nem sokkal később Skriba szép támadás után, jobbról, a 16-oson belülről fölé tüzelt.

Akadt helyzet a másik oldalon is, a Komárom egy rövid időre kijött a szorításból, de nem sokkal később folytatódott a hazai lehetőségek sorozata. Egyiket sem tudták kihasználni Skribáék, Lőrinczy lőtt fölé, majd Csordás ziccerét Molnár védte. Csordás cseréje, Kovács is gyorsan helyzetbe került, Skriba varázsolta a fejére a labdát, ő azonban ajtó-ablak helyzetben nem tudta a kapuba juttatni azt.

Tovább nyomott az FC Ajka, Skriba húzott el a jobb oldalon, egészen az alapvonalig jutott, beadása azonban nem talált társat.

A 87. percben aztán megtört az átok. Pál adott be a jobb oldalról kiszorított helyzetből, Kovács a meglepett védők között közelről a hálóba bólintott, 2:1.

A komáromiak azt reklamálták, hogy kint volt a labda, Ormándit második sárga lappal ki is állította a bíró.

A hajrában a Komárom mindent megtett az egy pont megszerzésért, de az FC Ajka végül behúzta a meccset.

A hazaiak három mérkőzésre való helyzetet dolgoztak és hagytak ki, összességében megérdemelték a győzelmet.

Bücs Zsolt: - Egy agyonnyert meccset tettünk szorossá. Végig jól játszottunk, domináltunk. A kapott gólunk előtti jelenet Benny Hill Showra emlékeztetett, örülök, hogy végül sikerült megszereznünk a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!