Sport

2015.07.07. 14:13

A gyulafirátóti tehetség egyszerre kapus és csatár, tizenöt évesen mutatkozott be a felnőttek között

Gyulafirátót - A helyiek egyik legnagyobb tehetsége 15 évesen mutatkozott be a felnőtt csapatban. Jó úton halad, de őszintén bevallja: nővére egyelőre jobban focizik nála.

Horváth Gábor

Utóbbi nem csoda, hiszen Zágor Máté lány testvére, Bernadett a Ferencvárosi TC profi labdarúgója, a válogatott hölgy idén bajnok és kupagyőztes lett klubcsapatával.

Máté, akinek a családjában szinte mindenki futballozik, még az út elején jár, de jól halad, hiszen 15 esztendősen már bemutatkozhatott a felnőttek között.

Az elmúlt szezon érdekesen, illetve eseménydúsan alakult főhősünknek, hiszen az U-17-es és az U-21-es gyulafirátóti csapatban is rendszeresen játszott, valamint, ahogy említettük, a megye I-es felnőtt együttesben is bemutatkozhatott.

Hertelendy Jenő edző az utolsó előtti fordulóban, a Várpalotai BSK elleni bajnokin küldte pályára a tehetséges fiatalembert.

A mi edzéseink után sokszor maradhattam kint a felnőttek gyakorlásán, szeretek futballozni és már nagyon vártam, hogy bemutatkozhassak náluk mondta el lapunknak Zágor Máté, aki kérdésünkre rögtön hozzátette: nem izgult az első fellépésén. A Gyulafirátót 4:2 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél, így az ifjú tehetség győztes meccsen debütált.

Érdekesség, hogy Máté két poszton szerepel, a mezőnyben és a kapuban is jól érzi magát.

A fiatalabb korcsoportban, az U-17-eseknél hálóőr, és az U-21-es együttesben is a kapu előtt szerepel, csak épp a másik oldalon, csatár pozícióban.

- Mindkettő poszton jól érzem magam. Szeretek védeni és gólt rúgni is mondta, a focista, aki természetesen a modern futball követelményeinek megfelelő technikás portások kategóriájába tartozik.

Máté gyulafirátóti srác, korábban megfordult a Veszprém FC USE-ben is, majd visszatért lakóhelye egyesületéhez.

Zágor Máté univerzális játékos, megállja a helyét a kapuban, de gólt is nagyon szeret rúgni. Fotó: Horváth Gábor

A rátótiak a megye I-es mezőnyben szinte egyedülálló módon egységes rendszerben dolgoznak, a legkisebbektől a felnőttekig részletes programot dolgoztak ki az edzőknek és játékosoknak.

Több fiatal játékost is elvisznek tőlük, de nem bánják, hiszen ez a dolgok rendje, ráadásul az utóbbi években visszaáramlás tapasztalható.

Máté klubja mellett a családban is megkapja a futballnevelést , nővére és bátyja (Zsolt szintén a Gyulafirátót megye I-es csapatának a tagja) egyaránt értékes tanácsokkal látja el.

Ami a jövőt illeti, nővéréhez hasonlóan ő is szívesen játszana egyszer a Ferencváros kötelékében (természetesen nagy Fradi-drukker), de tudja, hogy addig még hosszú út áll előtte.

Az indulás mindenesetre bíztató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!