Sport

2017.04.28. 17:50

A győzelemért kell játszaniuk - Bejut-e a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe?

VESZPRÉM - Vasárnap este dől el, hogy a Telekom Veszprém sorozatban negyedik alkalommal is bejut-e a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

Horváth Gábor

A magyar bajnok a francia Montpellier HB vendége lesz. A találkozó vasárnap 18.30-kor kezdődik.

Az első meccset - kemény ütközetben - három góllal a Veszprém nyerte, így a franciák dolga a nehezebb, azonban természetesen a vendégek is tisztában vannak vele, egy pillanatra sem lazíthatnak majd a párharc második felvonásán.

- A Montpellier múlt hétvégén megmutatta, hogy milyen erős csapat. Nagyon jó formában vannak. Franciaországban lépünk most pályára, ahol biztos, hogy nehéz pillanatok várnak ránk. De ezekben a helyzetekben is meg kell őriznünk a nyugalmunkat és tiszta fejjel kell gondolkodnunk.

Akárcsak az első meccsen, most is kulcsfontosságú lesz a támadójátékunk és az abból történő visszarendeződés, hiszen ellenfelünknek rendkívül veszélyesek a leindításaik, nagyon gyorsak és sokat futnak. A mi csapatunk remek, jó formában vagyunk, kellően frissnek érzem a fiúkat. A győzelemért kell játszanunk - nyilatkozta klubja hivatalos honlapjának Javier Sabate vezetőedző.

Javier Sabate tudja: nehéz pillanatok várhatnak rájuk Franciaországban
Fotó: Penovác Károly

A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe egy csapat már kvalifikálta magát: a macedón Vardar Szkopje magabiztosan, kettős győzelemmel múlta felül a német SG Flensburgot. A többi párharc még nem dőlt el.

A Barcelona-THW Kiel (az első meccsen 28:26-ra nyert a Kiel) és a Paris SG-Mol-Pick Szeged (a franciák 30:27-re győztek múlt héten) találkozókat ma rendezik.

Előbbi összecsapás 18.30-kor, utóbbi este, 20.45-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!