Sport

2016.11.20. 19:24

A Füred telelhet a tabella élén - Nehezen viselte az Ugod a vereséget a Magyarpolánynál, amely biztosan nyert

Megyei körkép - A forduló meglepetését talán az Ajka Kristály okozta azzal, hogy hazai pályán nagyon simán kikapott a Balatonalmáditól a labdarúgó megyei I. osztály utolsó, őszi fordulójában. A szezonzárás után a Füred telelhet a tabella elején.

B. Virág Rita

Balatonfüredi FC-Úrkút 2:1 (1:0)

Balatonfüred, 150 néző. Jv.: Krasznai R.

Balatonfüredi FC: Szalkai - Aranyi, Garics, Hahn, Emperger, Rápó Csanád, Miskei (Krén), Tóth G., Kós, Sergő, Mátó (Tóth P.). Edző: Beszédes Sándor. Úrkút SK: Kádár - Sáringer (Pfaff), Pávlicz, Imre, Márton, Takács, Varga M., Marics M., Lang, Garai, Keller (Buchwald). Edző: Garai Péter.

Gólszerzők: Miskei (2), ill. Keller.

 

A 39. percben Kádár hibázott, kijött kapujából, de nem tudta megkaparintani a labdát, a szemfüles Miskei pedig a hálóba gurított, 1:0.

Fordulás után először Márton próbálkozott, majd gyorsan növelte előnyét a Balaton-parti alakulat. A 48. percben egy jobboldali szabadrúgás után Miskei fejelt a hosszúba, 2:0.

A 60. percben Keller fordult rá ügyesen a 16-oson belül a labdára és a jobb alsóba helyezett, 2:1.

Kemény, harcos, és kevésbé látványos összecsapást produkáltak a felek. Mindkét csapat játékosai nagyot küzdöttek. Az egyébként tartalékos vendégek joggal érezhetik, hogy az egyik pontra rászolgáltak volna, de nem szabad elfelejteni, hogy a Fürednek is bőven akadt elpuskázott helyzete.

Beszédes Sándor: - Igazi rangadó volt, az történt, amit vártunk. Kemény, erős ellenféllel kellett felvenni a harcot és játékosaim megbirkóztak a feladattal. Nem volt sziporkázó a játék, de az a meccs nem is arról szólt. Gratulálok a csapatnak, köszönöm a becsületes őszi munkát.

Garai Péter: - Egy játékvezetővel jobbak voltak a hazaiak.

Fűzfői AK-Pápai Perutz 1:3 (0:2)

Balatonfűzfő, 100 néző. Jv.: Kozma T.

Fűzfői Atlétikai Klub: Radnai - Vati (Keil), Szabó P., Balatoni, Nyári, Varga T. (Kelemen), Pallaga (Heidinger), Wellesz, Humli, Hardy (Szalai), Auerbach. Edző: Horváth Ferenc.

Pápai Perutz FC: Simon - Venczel, Baldauf (Barth), Somogyi, Iványi, Györkös, Bolla (Hornyacsek), Kovács Sz., Szép (Barcsa), Horváth T., Szalai. Edző: Marton Miklós.

Gólszerzők: Pallaga, ill. Venczel, Szalai, Kovács Sz.

Végig támadta az első félidőt a vendég együttes, viszont a hazaiak fegyelmezetten védekeztek és a kontra játékra rendezkedtek be. A FAK játékába két egyéni hiba is becsúszott ebben a játékrészben, amit a Pápa azonnal ki is használt. A szünet után a Perutz növelni tudta előnyét. A FAK viszont nem adta fel és a hajrában szépíteni tudott. A játék képe alapján a vendégek győzelme megérdemelt,

Jók: Radnai. Nyári, illetve Venczel, Kovács Sz. Baldauf K.

Tudósított: Béday András.

Ajka Kristály-B.almádi 0:5 (0:1)


Ajka, 100 néző. Jv.: Pilinger K.

Ajka Kristály SE: Szalai - Udvardi, Horváth L., Hauser R., Szabó B., Kovács K., Mayer (Orbán), Bakos, Ménes (Üveges), Kardos, Szabó Z. Edző: Sipos Tamás. Balatonalmádi SE: Borda - Primusz, Dévényi, Blaski, László Gábor, Stiger Ák., Hencz, Hoffer, dr. Márki (Jakab), Mékli Alex (Stiger Ád.), Benedek. Edző: Varga Tamás.

Gólszerzők: Benedek (3), Hoffer, Mékli Alex.

A mérkőzés első nagy helyzeteit a hazaiak hagyták ki. A Kristály formán kívül focizott, az elemi egyéni hibákat a vendégek rendre pontosan használták ki. Az ajkai tudósító szerint így tudja egy csapat saját magát megverni, és így képes elrontani egy jól alakuló szezont a legvégén. Az Almádit ugyan többször is a Fortuna segítette, de nem lehet kimondani, hogy csak a szerencsésebb csapat nyert.

Jók: senki, ill. egész Almádi.

Tudósított: Havasfalvi Lajos.

Péti MTE-Tihanyi FC 0:4 (0:2)

Pétfürdő. Jv.: Nedvesi R.

Péti MTE: Horváth G. - Kiss Dávid (Dunavölgyi), Nagy A., Lukács, Pál, Tordai, Pavelka (Kazári), Kerekes (Lendvai), Kun, Szentgyörgyvári Krisztofer (Bálint), Orbán. Edző: Pavelka Béla.Tihanyi FC: Sárdi (Endresz) - Erőss, Stáhl, Nemes G., Burgyán, Németh K. (Somosi), Kovács Á., Pass, Keszei, Gál (Kovácsfi), Nemes Á. (Klauz). Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Keszei, Somosi, Gál, Kovács Á.

Az öt kezdőjátékosát nélkülöző hazai gárda négy gólos vereséget szenvedett a minden csapatrészében jobb ellenfelével szemben. Köszönetet kell mondani valamennyi péti játékosnak az őszi szezonban nyújtott munkájáért, mert nekik köszönhetően továbbra is él a csapat.

Jók: Nagy A., ill. egész Tihany.

Tudósított: Pavelka Béla.

Várpalotai BSK-Devecser 3:3 (1:0)

Várpalota, 50 néző. Jv.: Szalai L.

Várpalotai Bányász SK: Kerekes - Szeleczki, Új, Papp, Borbély (Zsupek), Szekér, Szurok, Dudás, Kalapács, Kaufmann, Bogdán (Ilyés). Edző: Pencz Norbert. Devecser SE: Csepregi - Tisonyai, Orbán T., Cserna, Rába, Eichinger, Király, Burucs (Szente), Szélessy, Paksai, Szakonyi. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Kaufman, Új, Ilyés, ill. Paksai, Szakonyi, Burucs.

A jól kezdő Várpalota hamar előnyhöz jutott, de a gyenge helyzet kihasználás miatt nem tudta növelni a különbséget. A Devecser viszont a szünet után gyorsan egyenlített. Sajnos a játékvezető sorozatos hibái innentől kezdve erősen befolyásolták a meccs kimenetelét. A tíz emberrel küzdő hazai alakulat így is megnyerhette volna a mérkőzést, de végül meg kellett elégednie a döntetlennel.

Jók: Kaufmann, ill. mindenki.

Tudósított: Lujber Péter.

Zirc-Dudar-Öskü FC 1:1 (1:0)

Zirc, 150 néző. Jv.: Magyar Á.

FC Zirc-Dudar: Tálos G. - Szemmelveisz (Papp S.), Eszlinger, Kiss Cs., Kiss S., Tálos D., Vachtler, Nagy K. (Dávid), Horváth B., Turner, Csordás. Edző: Kozma Csaba.

Öskü FC: Bálint - Gáspár, Takács D., Szabó Z., Szakács, Szabó G. (Lóczi), Dufek (Bódis), Takács L., Talián, Horváth L., Barcza. Edző: Fekete István.

Gólszerzők: Horváth L., Turner, ill. , Horváth L. (öngól).

Az első félidőben a hazaiak játszottak fölényben, a vezetést is megszerezték azt követően, hogy büntetőt hibáztak. Az Öskü a második félidőben többet támadott, ám a Zirc szervezetten védekezett, aztán egy védelmi hibát kihasználva egalizálta a mérkőzést a vendégcsapat. Összességében igazságos eredmény született.

Jók: Tálos D., Kiss Cs., ill: Takács D., Szakács.

Tudósított: Kottyán Károly.

Magyarpolány-Ugod SE 3:1 (1:1)

Magyarpolány, 100 néző. Jv.: Jónás B.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár - Mód (Ráday), Gottfried, Németh A., Döbrösi, Bukovics, Magyar, Polt, Bencsik (Vöröskői), Adorján (Óbermayer), Molnár P. Edző: Piri Ottó.

Ugod SE: Samu - Vesztergom, Szommer, Zsirai, Budavári, Joó, Molnár L., Hegedűs, Róka (Zsoldos), Császár (Hegyi), Gödri. Edző: Pintér Csaba.

Gólszerzők: Polt, Gottfried, Magyar, ill. Róka.

Kiállítva: Szommer (74., Ugod SE).

A helyzetek alapján teljesen megérdemelt hazai siker született, a vereséget nehezen tűrő ugodiakkal szemben.

Jók: Magyar, a mezőny legjobbja, Gottfried, Polt, ill. senki.

Tudósított: Piri Ottó.

Gyulafirátót-Csetény SE 1:2 (0:2)


Gyulafirátót, 100 néző. Jv.: Baranyai T.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi - Horváth T., Végh, Ring, Balta N. (Czirókai), Péteri (Balta Z.), Szabó G., Kálmán, Veinperl (Tímár), Szokodi, Kovács K. Edző: Hagymási Zoltán.

Csetény SE: Valler - Hornyacsek, Jakab, Nagy E., Vincze, Bíró, Kottyán, Szenft, Pass (Csik), Haman, Nagy R. Edző: Nagy László.

Gólszerzők: Szabó G., ill. Szenft, Nagy R.

Gyulafirátótról nem érkezett tudósítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!