Sport

2017.04.18. 15:05

A francia HB Montpellier ellen harcolhatja ki a Final Fourba jutást a Telekom

Veszprém - Rekordot írhat a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese, ugyanis sorrendben negyedszer juthat be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

B. Virág Rita

Amióta Kölnben rendezik az úgynevezett Final Fourt, ez a bravúr még senkinek sem sikerült, háromszor viszont már több csapat is beverekedte magát, így például a THW Kiel, az FC Barcelona vagy a Telekom Veszprém is.

A kölni négyes döntőért az a HB Montpellier lesz az ellenfele a magyar bajnoknak, amelyik - nem kis meglepetésre - két vállra fektette
a címvédő, lengyel Tauron Kielce gárdáját.

A Telekom Veszprém a horvát PPD Zagreb testén keresztül jutott be a legjobb nyolc közé, kettős győzelmet aratva
Fotó: Penovác Károly

Ráadásul nem is akármilyen mutatókkal, hiszen a világbajnok válogatottból több sztárt is felvonultató franciák kettős győzelemmel végezték ki Talant Dusebajev tanítványait. Előbb hazai pályán 33:28-ra győzött, aztán idegenben diadalmaskodott 28:26-ra. Vagyis 61:54-es összesítéssel ment tovább a Montpellier.

Érdekes, hogy a franciák a nyolcaddöntők párosításai közül a Paris Saint-Germainnel együtt a legtöbb gólt szerezte.

A Montpellier egyik legjobbja a világbajnoki bronzérmes szlovén válogatott kiválóság, Jure Dolenec, aki a két meccsen összesen 15 találatot jegyzett.

Szólnunk kell még a kapusról, Vincent Gerardról is, aki a januári vébén több ízben kiszorította Thierry Omeyert is a kapuból, vagyis tagja volt az aranyérmes francia alakulatnak is.

Az odavágót Veszprémben rendezik szombaton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!