Sport

2017.02.01. 10:08

A Focicák sem tudta megállítani a VFC-t

Tapolca – Veszprémi siker született a Csarnok Kupa elnevezésű női teremlabdarúgó tornán, amelynek a tapolcai Csermák József Rendezvénycsarnok adott otthont.

Horváth Gábor

A hagyományos téli teremtornán hat csapat mérte össze tudását. A résztvevők bajnoki felkészülésükbe illesztették a megmérettetést, színvonalas, jó programnak ígérkezett a Csarnok Kupa.

Nem is kellett csalódni, izgalmas meccseket vívtak az együttesek, amelyeket kezdésként két hármas csoportba osztottak.

Az első két helyezett jutott tovább, a harmadikak a torna ötödik helyéért léptek pályára. Ezt a pozíciót a Pápai ELC-Nyárád szerezte meg legyőzve a házigazda Tapolca VSE-Honvéd csapatát.

A végső győztes Veszprém FC csak döntetlennel kezdett, de aztán sikeresen menetelt az első helyig. A fináléban VFC-Balatonfüredi FC rangadót rendeztek. Harmadik pozícióban a Focicák-Zalaszántó alakulata zárt, megelőzve a devecserieket.

A megyeszékhely női labdarúgócsapata döntetlennel kezdett, majd szépen menetelt
Fotó: Veszprém FC

Különdíjban egy-egy veszprémi, balatonfüredi és zalaszántói hölgy részesült.

A győztes eredményei, csoportmeccsek: Veszprém FC–PELC-Nyárád 3:3, Veszprém FC–Focicák-Zalaszántó 4:1. Az elődöntőben: Veszprém FC–Devecser 3:0. A fináléban: Veszprém FC-Balatonfüredi FC 3:1.

A végeredmény: 1. Veszprém FC, 2. Balatonfüredi FC, 3. Focicák-Zalaszántó, 4. Devecser, 5. PELC-Nyárád, 6. Tapolca VSE.

A torna gólkirályi címét a veszprémi András Anita szerezte meg, a legjobb kapusnak Bor Gabriellát (Focicák-Zalaszántó) választották, a legjobb mezőnyjátékos Gyarmati Renáta (Balatonfüredi FC) lett.

A nyertes csapat névsora: Vecseri Krisztina, András Anita, Várhelyi Barbara, Bozsoki Klaudia, Vámosi Vanda, Tóta Ildikó, Jónás Kinga, Mecséri Gréta, Kis Danica.

Jugovits Péter edző: - Nehezen indult, de aztán hamar belejöttünk a játékba. Végig nagyon motiváltan és jól játszottak a lányok. Büszke vagyok a csapatra, mindenki a legjobb formáját nyújtotta, megérdemeltük a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!