Sport

2015.07.31. 13:47

A fiatal füredi focicsapat egy hét haladékot kapott (videóval frissítve)

Balatonfüred – A bajnokságban és a kupában is nyert egy kis pluszidőt a balatonfürediek NB III-as labdarúgócsapata, amelyre rá is fért a haladék.

Horváth Gábor

Ezen a hétvégén rajtol az NB III-as labdarúgó-bajnokság, ám a balatonfürediek az első fordulóban szabadnaposak, csak a második játéknapon debütálnak a 2015/2016-os szezonban.

A haladék jól jött a Balaton-parti csapatnak, amelynek kerete lassan alakult ki és még mindig vannak kérdőjelek.

– A tavalyi együttesből hárman maradtak és az elmúlt másfél hónapban 25–30 próbajátékos fordult meg nálunk – válaszolta érdeklődésünkre Földesi Károly. A Balatonfüredi FC szakvezetője hozzátette: egy-egy kapus és támadó érkezése várható még.

Az biztos, hogy fiatal együttese lesz a Balatonfüredi FC-nek. Földesi Károly edző igyekszik stabil csapatot kialakítani a rajtra (Fotó: Penovác Károly)

– Bízom benne, hogy jó döntéseket hoztam. Amit sajnálok, az, hogy rutinos játékost nem sikerült igazolnunk, csikócsapat leszünk, igaz, egy fegyelmezett csikócsapat. A társaságon egyre inkább látszik az a stílus, amelyet látni szeretnénk. A dolgunkat nem könnyíti meg, hogy valaki négy napja edz velünk, más pedig már másfél hónapja. A felkészülés utolsó hetében igyekszünk a lehető legjobban összecsiszolódni – fogalmazott Földesi Károly, aki hangsúlyozta: harcos, jól küzdő csapatot szeretne a pályán látni.

A balatonfürediek kemény idény elé néznek, a bajnokság színvonala várhatóan emelkedik, hiszen a tavaly még NB I-es Győri ETO mellett az FTC, az MTK, a Videoton és a Puskás Akadémai második számú csapata is a nyugati csoportba kapott besorolást. A füredi edző szerint együttesének ettől függetlenül gond nélkül kellene hoznia az alapvető célkitűzést, a bennmaradást.

Az Érd lesz majd az első ellenfél

A Balatonfüredi FC idénybeli első bajnokiján, augusztus 8-án az Érdi VSE csapatát fogadja. A Magyar Kupában a BFC szintén szabadnapos az első körben. Az NB III nyugati csoportjának a programja, 1. forduló: Sárvár–Tatabánya, III. Ker. TVE–Csepel, Győri ETO–Csorna, Puskás Akadémia II–MTE, BKV–Diósd, Ferencvárosi TC II–Andráshida, Videoton II–Dorog, Érdi VSE–MTK II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!