Sport

2016.02.19. 15:28

A felpattant füredi rugó - Nagy siker után újabb derbi vár a fürediekre

Balatonfüred - Szerdán nagy dolgot vitt végbe a Balatonfüredi KSE, amely nem pihenhet, hiszen újabb komoly rivális, komoly ütközet vár rá.

Horváth Gábor

- Lenyomtuk a rugót - mondta Csoknyai István, akit ugyanezzel a mondattal fogadtak játékosai az öltözőben a Csurgói KK elleni szerdai kupasiker (24:17) után.

Bizony, a balatonfüredi kézilabdacsapat a hónap legfontosabb meccsén úgy pattant fel, mint a lenyomva tartott rugó. A rossz előjelek, sérülések, betegségek ellenére idegenben verte magabiztosan nagy riválisát, s ezzel kvalifikálta magát a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

- Szenzációsan védekeztünk, s ezzel nagy segítséget adtunk kapusunknak, Fazekas Nándor pedig szintén remekelt. Támadásban volt egy kis deficit, de összességében simán győztünk, és nagyon boldogok vagyunk, hogy idén sikerült bejutni a kupadöntőbe - fogalmazott Csoknyai István.

A balatonfürediek (balról Bánhidi Bence és Gerdán Tibor) hatékony védekezésén vasárnap is sok minden múlhat
Fotó: Penovác Károly

A BKSE vasárnap már ismét pályán lesz, a Tatabányát fogadja (18.00). Az év első füredi tétmeccsén az NB I harmadik helyezettje látja vendégül a másodikat. Igazi rangadó, a tatabányaiaknak csak egy vereségük van, szeptemberben Balmazújvárosban maradtak alul, míg hazai pályán még a Szegedet is sikerült két vállra fektetniük. A Balaton-partiakat pályaválasztóként két góllal győzték le októberben.

- A Csurgó ellen jól időzítettük a formát, most az a kérdés, mennyit sikerül ebből vasárnapra átmentenünk. A vetélytárs nagyon erős, de fontos lenne, hogy mindkét pontot itthon tartsuk. Kevés az időnk, de bízunk benne, elég lesz, hiszen remek állapotban és hangulatban vagyunk. Csak arra kell ügyelnünk, nehogy átessünk a ló másik oldalára - mondta az edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!